Yeni Mahalle Piroğlu Camii yapımına başlandı

Ömerhacılılı hayırsever hemşerimiz Ömer Piri arsasını bağışladı

21.10.2020
1.087
A+
A-

Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesinde bulunan müstakil evini cami yapılması için Türkiye Diyanet Vakfına bağışlayan Ömer Piri’nin hayali gerçeğe dönüşmeye başladı.

Aslen Ömerhacılı Köyümüzden olup yıllarca Hollanda’da gurbetçi olarak çalıştıktan sonra Yeni Mahallede ikamet etmeye başlayan hayırsever hemşerimiz Ömer Piri, 2 katlı ve 562 metrekare bahçeye sahip evini cami yapılması şartıyla devretmek için İlçe Müftülüğü ile irtibata geçerek kendisine yardımcı olunmasını talep etti. Yapılan yazışmalar sonucu Türkiye Diyanet Vakfı bağışı kabul etti. Daha sonra ise cami için yaptırma ve yaşatma derneği kurularak inşaat için çalışılmaya başlandı.

İlçemizin en büyük mahallelerinden biri olmasına karşın tek camisi olmayan mahallesine cami yapılması için evini bağışlayan Ömer amca, “30 yıllık hatıralarımı bir kenara bırakarak hiçbir bedel almadan evimi bağışladım. Mahalle halkımızın da desteği ile camimizin temelini attık. İnşallah hemşerilerimizin de desteği ile inşaatını tez zamanda bitiririz,” dedi.

Öte yandan, Piroğlu Camiinin külliye şeklinde planlandığı ve projenin içinde Kur’an kursu, sınıflar, öğretmen odasının da yer alacağı öğrenildi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Basın demokratik toplumun güvencesi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.