Yerli malı haftası kutlandı

Öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için yapılan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kaman’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24.12.2019
826
A+
A-

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında ilçemiz genelinde ilkokullarda sınıf bazında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklerden biri de 60. Yıl Şehit Hüsnü Önkal İlköğretim Okulunda yaşandı. 4/A sınıfı öğrencileri, velilerinin hazırladığı yiyecekleri paylaşarak kutladılar.

Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde minikler hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler. Hazırlanan yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaşan minikler, hoşça vakit geçirdiler.

Çocuklar, etkinlikte söyledikleri şiir ve şarkıların yanı sıra oynadıkları oyunlarla öğretmenleri Döne Aksoy’dan yerli malının önemi hakkında bilgiler aldı.

HAFTA NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye, Cumhuriyetin ilanından sonra savaştan yeni çıkmış yoksul bir ülke konumdaydı. Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde, bağımsızlığın korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılması gerektiğinin önemini anlattı. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından 12 Aralık 1929 yılında yerli malının önemi ve tutumlu olmanın gerekliliğini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra da “Yerli Malı Haftası” olarak kutlanmaya başlandı. 1983 yılında ise adı değiştirilerek “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” oldu. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Fen Lisesi “Beslenme Dostu Okul” Sertifikası Aldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.