Yeşil Kamanspor BAL’a katılmayacak

1965’te kurulan ve çok kez kapanarak yeniden küllerinden doğan Kamanspor, belediye ve ilçe esnafının desteğinden başka kurumsal bir destek ve yapıya sahip olamayışının acısını yaşamaya devam ediyor.

03.02.2021
2.795
A+
A-

1965’te kurulan ve çok kez kapanarak yeniden küllerinden doğan Kamanspor, belediye ve ilçe esnafının desteğinden başka kurumsal bir destek ve yapıya sahip olamayışının acısını yaşamaya devam ediyor.

Necati Çolak: “Mesele TFF’na yatırılacak olan 22 Bin Lira değil şimdiki güncel rakamlarla en az 1 Milyon Lira gibi para ve sürekliliğidir.”

Nedim Kaya: “Bu olay 22 Bin TL yatırmakla alakalı bir şey değil!”

Olcay Türk: “Mesele onurlu bir şekilde mücadele etmektir.”

Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezonun son maçını 9 Şubat Pazar günü saat 13.00’de Kaman Stadında 4 mevsimin aynı anda yaşandığı karlı, fırtınalı ve buz gibi güneşli bir havada karla kaplı, beyaz zemin üzerinde müthiş bir seyirci desteğiyle rakibi Yedigülspor’u 5-0’lık bir skorla yenen takımımız Yeşil Kamanspor, 34 yıl sonra yeniden şampiyon olarak tüm Kaman’ın yüzünü güldürmüştü.

Geçtiğimiz sezon 1. Amatör Küme’de yaptığı 6 karşılaşmadan 5’ini kazanarak 15 puanla şampiyonluğunu ilan eden takımımız Yeşil Kamanspor, Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselme şansını yakalamıştı.

Ancak, pandemi nedeniyle BAL liginin uzun bir süre başlatılmaması, bekleme sürecinde oyuncu ve efor kaybeden Yeşil Kamanspor, maddi yetersizlik ve altyapı eksiliği nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladı.

Bu nedenle destek arayışına giren Yeşil Kamanspor Kulübü Başkanı Nedim Kaya, Belediye Başkanı Necati Çolak’ın desteği ile konuyu Belediye Meclisine taşıdı. 2020 yılı Eylül Ayı Olağan Melis Toplantısına Teknik Direktör Yahya Ünal ve Takım Yöneticisi Vehbi Kaya ile birlikte katılan Kulüp Başkanı Nedim Kaya, Meclis Üyelerine şampiyon takımımızın durumunu anlatmıştı.

9 Eylül 2020 tarihli gazetemizde yayınladığımız habere göre Meclis Üyelerinden maddi destek isteyen Nedim Kaya, BAL için 600 ila 700 Bin Liraya ihtiyaç olduğunun altını çizerek; “İlk etapta acil olarak yeni transferler için 200 Bin Liraya ihtiyacımız var. Kamanspor’umuz ceviz festivalimiz gibi ilçemizin adının duyurulmasında büyük öneme sahiptir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması ve sağlıklı bir sosyal çevre edinmelerinde sporun büyük önemi vardır. Bu açılardan dolayı ilçemizin tek takımına sahip çıkılmasını talep ediyoruz,” dediği görülmekte.

İnternet üzerinden yayılan habere göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı’na 22 Bin TL tazminat ücreti yatırması gereken Yeşil Kamanspor, bu parayı yatırmayarak BAL’da oynama hakkını kaybetmiş oldu.

MESELE 1 MİLYON CİVARI

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Yeşil Kamanspor’un BAL’dan çekilmesi konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yeşil Kamanspor’un belediyenin değil ilçenin bir takımı olduğunun ve kendine özel ayrı bir yönetimi bulunduğunun altını çizen

Başkan Necati Çolak, belediye olarak Kaman’ı ilgilendiren her alanda kendilerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kamanspor’un yaşatılması için bu zamana kadar üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ve gereken desteği vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Çolak, sadece gazetemize yaptığı özel açıklamasında, sosyal medyada yazılan-çizilenlere üzüldüğünü vurguladığı açıklamasında; “Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselen Yeşil Kamanspor takımımızın yöneticileri ile birlikte toplantı yaptık ve takımımızın ihtiyaçları için gerekli parasal konuları konuştuk. Takımımızın TFF ile birlikte futbolcu transferi, deplasman karşılaşmaları ve iaşe gibi masrafları hesaplandığında 700 Bin TL civarında bir rakam çıkıyordu. Belediyenin bunu tek başına karşılayacak bütçesi olmadığı gibi bu kalem için de harcama yetkisi bulunmamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ziraat Odası Yönetiminden Kaymakam Girgin’e Ziyaret

Bu paranın sporsever Kaman esnafı ve halkından toplanması için bir çalışma yapmak istedik ancak pandemi ve geçim sıkıntısı nedeniyle kimseden bu kadar parayı toplayamayacağımıza karar verdik ve birçok şehrin takımının yaptığı gibi teminat ödemesini yapmayarak ligden çekilmiş olduk. Mesele TFF’na yatırılacak olan 22 Bin Lira değil şimdiki güncel rakamlarla en az 1 Milyon Lira gibi para ve sürekliliğidir.

Sosyal medya üzerinden yapılan linç girişimi çok şık bir konu değil. Ben ve belediye ekibim her zaman Yeşil Kamanspor takımımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sosyal medyadan bizleri eleştirenlerden kaç tanesi Kamanspor’umuza yardım etti, en azından bir tane dekont göstersinler de gerçek söylediklerini bilelim. Bir takımı ayakta tutmak ve yaşatmak öyle kolay olmuyor.

Ayrıca, benim telefonum 24 saat açıktır. Konuyla ilgili olarak Kaman Ak Haber Gazetesi haricinde haber ve yorum yapanlar arayıp bize bir şey sormadılar. Şayet bilgi sahibi olarak haber yapmış olsalar böyle yanlış anlamalar yaşanmayacaktı.

Öte yandan, Kırşehirspor’un amigosu olan arkadaş belediyemizi ziyaret ederek saat hediye etti. Ardından kendi sosyal medyasından insanları bağış yapmaya yönlendirmek için adımı kullanarak ve rakam yazarak bağışta bulunduğumu belirtmiş. Belediye ve şahsım olarak böyle bir yardımda bulunmadım, bunu yazanın dekont ile bunu ispatlaması gerekir. Tabi ki Kırşehirspor takımımıza yardım etmek ve destek olmak isteriz ancak Yeşil Kamanspor takımımızın durumu ortada iken bu tür bir açıklama ise hiç olmamıştır,” ifadelerine yer verdi.

KİMSEYİ ZORA SOKMAK İSTEMİYORUZ

Birkaç gündür sosyal medya üzerinden takımımız hakkında bilip bilmeden haber ve yorumlar yapılmakta, diyen Yeşil Kamanspor Kulübü Başkanı Nedim Kaya, sadece gazetemize yaptığı açıklamada yaşanan süreç konusunda kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler aktardı.

Yaşanan bu olayın 22 Bin TL yatırmakla alakalı bir şey olmadığının altını çizen Kulüp Başkanı Nedim Kaya, “Biz 22 Bin TL’yi her halükarda yatırırız ama bunu yatırmakla bitmiyor. Şuan içinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı dünyada ve ülkemizde sıkıntılar yaşanmakta. Bu nedenle birçok esnafımızın durumu vahim. Bir çok esnafımız siftah yapmadan işyerini kapatırken bir çok esnafımızın işyerleri ise pandemi önlemleri nedeniyle kapalı bulunmakta.

Geçtiğimiz yıl Kaman Belediyesi ile az miktardaki esnaflarımızın katkılarıyla şampiyon olduk. İlimizi ve Kaman’ı BAL’da temsil etme hakkını kazandık ve büyük gurur duyduk. Ama kısıtlı bütçemiz ve pandemi nedeniyle zor durumda olan esnafımız ve emekçi kardeşlerimizden nasıl yardım toplayacağız.

BAL’da oynayacak takımlarda en az 24 futbolcu, doktoru, masörü, antrönörü ve yardımcı personeli gibi toplamda 30 kişilik kadro gerekmekte. Bu kadronun da yaklaşık maliyeti 900 Bin ila 1 Milyon TL arasında. Öyle söylendiği gibi 22 Bin TL ile bu iş bitmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  14 MAYIS’IN GALİBİ MHP OLACAK

Bu konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bir yazı gönderdim. Aksi takdirde hakkımızın gizli kalması ve bir sonraki sene katılmak için gerekli yazışmaları yaptık ve cevap bekliyoruz. Federasyona bazı ihtiyaçlarımızı karşılarsa katılabileceğimizi de ilettik. Ayrıca, görüştüğüm bazı BAL takımları da bu sene oynamak istemediklerini ve bizim gibi sıkıntıları olduklarını belirttiler. Ama rant peşindeki bazı simsarlar kendi menfaatlerini düşünerek ligin başlamasını istiyorlar. Bunların çoğu da belediye takımı. Bizim gibi kendi imkânlarıyla ayakta kalmaya çalışan kulüpler gerçekten çok zor durumda.

Tüm bu sıkıntıların yanı sıra pandemi nedeniyle her maç öncesinde futbolcuların ve teknik ekibin koronavirüs testi yaptırması gerekiyor. Bununda tek seferlik maliyeti 7 Bin 500 Lira. Aylık en az 30 Bin TL yıllık bazda ise en az 250 Bin TL tutan bu test ücretlerini nasıl karşılayacağız. Büyük takımların bile dert yandığı bu konuda TFF tarafından her hangi bir açıklamada zaten yapılmamakta.

Bizde yönetim olarak antrenörümüz Yahya hoca ile birlikte 15-20 futbolcumuzla görüşerek pandemi sürecinde bekleme konusunda anlaşmıştık. Fakat sürecin uzaması huzursuzluk yarattı, futbolcuların birçoğu peşinat istedi. Ligin başlama süreci henüz netleşmediği için ödeme yapmadık. Yapmış olsaydık paraları geri alamayacaktık ve zarara uğrayacaktık.

Bizler canı gönülden sevdiğimiz Kaman’ı tabi ki en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Lige katılmak kolay ama orada tutunmak ve başarılı olmak için maddi ve manevi güçte gerekli. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak Kaman bunu yapacak potansiyeldedir. Hiçbir şey bitmiş değildir. Daha güçlü Yeşil Kamanspor için hepinizin yardımlarına ihtiyaç var. Yardım etmek isteyenler makbuz karşılığında Yeşil Kamanspor’un banka hesaplarına para yatırabilirler,” dedi.

KUVEYT’TEN DESTEK ÇAĞRISI

Kuveyt’te taşeronluk yapan ve yanlarında 300’den fazla Kamanlı hemşerimizi çalıştıran Kargınkızıközülü Olcay Türk, internet üzerinden ulaştığı gazetemize Yeşil Kamanspor’a destek verilmesi konusunda Kuveyt’te kendi aralarında kampanya başlattıklarını açıkladı.

Destek kampanyasını Kaman’daki tüm kesimleri davet eden ve onurlu bir şekilde mücadele çağrısı yapan Olcay kardeşimiz, özelden yaptığı açıklamasında, “İnşallah Kaman’da bu destek kampanyası çığ gibi büyüyüp çoğalması için hepinizin desteği lazım ve Kaman’a ve çocuklarımıza borcumuzu ödeyelim. Bu destek bir defa baslarsa her zaman devam eder. Kimseyi suçlamaya gerek yok, bizlerde halk olarak takımımıza destek olmadık, bundan sonra başlattığımız kampanya ile Kaman’da birlik ve beraberlik ateşini inşallah başlatmış olalım. Sizlerinde desteğiyle bu kampanyayı büyütelim, tüm Kaman’a yayalım. Sivil tolum kuruluşları, partiler ve vatandaşlar olarak takımımıza sahip çıkalım. Mesele 22 Bin Lira değil, mesele her zaman takımımızı güçlü tutmak ve onurlu bir şekilde mücadele etmesini sağlamak,” sözlerine yer verdi.

YOUMLAR İÇ ACITACAK CİNSTEN

İnternet üzerinden yapılan ve çoğunu hakaret içerdiği için yayınlayamadığım yorumlarda:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Cevizine Coğrafi İşaret tescili son dönemeçte

-“Kaman ilçesinden daha küçük ilçelerin 2’nci ve 3’üncü ligde mücadele ederken Yeşil Kamanspor, TFF’nin en alt ligi olan BAL’da bile mücadele edemiyor. Senelerdir 1.Amatör kümeye bile zar zor çıkan bu İlçe bunları hak etmiyor. Bu takıma kim sahip çıkacak.”

-“Kamanın sahibimi var ki sporuna sahip çıksın”

-“Yuh be bizde burada Anakarada Kamanlıyız diye ovunuyoruz bakkal bile bu parayı öderdi”

-“Görünen fotoğrafta da oynayan 1 tane Kamanlı yok kurulacak takıma çağırılan 1 tane Kamanlı yok yönetimin suçuysa onlar istifa etsin. İstifada hizmettir. Belediyenin suçuysa onlara da elbet halk gereken tepkiyi gösterecektir.”

-“Kaman’dan Kamanspor’a sahip çıkacak bir babayiğit bir işveren çıkmadı mı Kamanspor’a sahip çıkın takım”

-“Bağış kampanyası başlatsalardı zamanında para toplanırdı ama maalesef spor anlayışı yok yetkili kimsede yok her zamanki gibi sahipsiz bir Kamanspor”

-“Maalesef Kamanspor sahipsiz gecen yıl bile eski topçularının sattığı atkılar sayesinde… Kaman’dan bir tane topçu oynatmayarak Kamanlı gençleri kulüpten soğutarak gösterdiler. Kaman belediyesi takıma birkaç ay sahiplik gösterip takımı destekliyor gibi gözükse de maalesef takimin arkasında durulmadı. Evet dediğiniz gibi yazık çok yazık diyecek söyleyecek çok şey varda neyse”

-“Tff utansın ayıp bal takımlarını amatörün bitirme nasıl olsa paraları topladılar bunlar bu işi vallahi billahi dillahi bilmiyorlar altı bitirip gurbeti yabancı doldurdular nere gidecek bu gençlik. Böyle bitirin uyuşturucuya gider daha farklı işlere gider. Alt yapı bitmiştir kardeşlerim. Antep ben buna her gün isyan ediyorum yazık”

-“Daha çok olacak maalesef. Bu başlangıç. TFF şu an kendi futbolunu nasıl öldürebilir planları yapıyor. Hiç bir olumlu hamle olmaz mı arkadaş? Yazık,” ifadelerine yer verdiği görülmekte.

BU KAÇINCI YOK OLUŞ?

1965’li yıllarda Öğretmen Niyazi Durmuş’un girişimleriyle Kaman Gençlik Spor adı ile kurulan ilk spor takımımız 1980’li yılların sonuna kadar belediyenin ve esnafın desteği ile ayakta kalmayı başardı. İçinden çok sayıda sporcu çıkaran Kamanspor takımımız Şinasi Yılmaz, namı diğer Top Şinasi ile özdeşleşirken 3 yıl süreyle de 3. ligde kalmayı başardı. 1986 yılında Kaman’a yaşattığı şampiyonluk sevince ile 3.lige çıkan ve o zaman ki adı Kamanspor olan takımımız 1986’dan 1989 yılına kadar 3 sezon Türkiye 3.Lig 4.Grupta top koşturdu. 1989 sezonunda aralarında Kırşehirspor’unda bulunduğu 18 takım içerisinde sonuncu olarak küme düşen Kamanspor Kulübü, sahipsizlik ve maddi imkânsızlıklar yüzünden bir süre sonra fesih edilmişti. Kaman Belediyesinin desteği ile 2008 yılında Yeşil Kamanspor Kulübü adıyla yeniden canlandırılan takımımız yine aynı sonla karşılaşmış, 2012 yılında yine Kaman Belediyesi tarafından canlandırılmış ve aynı sonla karşılaşarak hayatta kalma mücadelesi verirken; 2019 Mart Seçimlerinin ardından yine Kaman Belediyesinin desteği ile ayağa kaldırılan takımımız 34 yıl aradan sonra yeniden ilçemize şampiyonluk zevkini tattırmayı başarmıştı. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.