Yoğurt Pazarı Eski Yerinde

Yoğurt Pazarı yeniden eski yerine taşındı.

12.06.2019
565
A+
A-

Kaman’da Çarşamba günleri kurulan semt pazarında ile ekonomisine katkı sağlayan ve azda olsa yerel ürünlerin satışının gerçekleştirildiği ve ilçemizin simge alanlarından biri olan Yoğurt Pazarı yeniden eski yerine taşındı.

Kaman Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan kapalı Pazar yerinin canlandırılması ve pazarcıların aynı yere toplanmasını amacıyla 2018 yılında tüm itiraz ve tepkilere rağmen kapalı Pazar yerinin altına taşınan yoğurt pazarı ile Cumhuriyet meydanına kurulan seyyar tezgâhların Turgut Aslan Caddesi üzerine taşınması başta Cumhuriyet Meydanı ile İstiklâl Caddesi ve bağlı ara caddelerdeki 200’ün üzerindeki esnafa maddi ve manevi zarar vermişti.

Seçim döneminde tüm adayların eski yerine taşınması konusunda söz verdiği Kaman halkı tarafından bilinmekte. Seçimden sonra göreve gelen Belediye Başkanı Necati Çolak, sözünü tutarak Yoğurt Pazarını eski yerine taşıdı.

Kaman halkı ve Çarşı esnafı tarafından olumlu karşılanan Yoğurt Pazarının taşınması, çarşı esnafının işlerinin haftada bir de olsa ekonomik olarak canlanmasına vesile olacağı düşünülmektedir.

Başkan Çolak’a teşekkür eden esnaf ise Yoğurt Pazarının sıkı denetlenmesini ve amacına uygun şekilde kullanılmasının sağlanmasını talep etmekteler. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 975 Sayfa 1
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.