Zeliha Kayhan organlarıyla üç kişiye umut oldu

Down Sendromlu hemşerimiz Zeliha Kayhan, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaşamını yitirirken bağışlanan organlarıyla üç ayrı hastaya ise umut ışığı oldu.

24.03.2021
1.605
A+
A-

Down Sendromlu hemşerimiz Zeliha Kayhan, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaşamını yitirirken bağışlanan organlarıyla üç ayrı hastaya ise umut ışığı oldu.

Kaman Yeniyapan Köyünden olup Ziyarettepe Mahallesi Taşkent Kooperatif Evlerinde ikamet eden merhum Öğretmen Ruhi Kayhan’ın kızı olan 48 yaşındaki Down Sendromlu hemşerimiz Zeliha Kayhan, sağlık durumunun bozulması üzerine ailesi tarafından 16 Mart tarihinde Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavisi devam ederken durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınan hemşerimiz Zeliha Kayhan’ın beyin ölümü 22 Mart Pazartesi günü gerçekleşti.

Ölüm haberinin aileye verilmesinin ardından zor ve örnek bir karar veren Kayhan ailesi, Zeliha’nın organlarını bağışlayacaklarını hastane yetkililerine bildirdiler. Hastanenin girişimleri ile Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine intikal eden Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Ekibi bağışlanan organları alarak ihtiyaç sahibi hastalara ulaştırmak için yola çıktılar.

Merhum Zeliha Kayhan’ın kardeşi Emekli Polis Memuru Nusret Kayhan’ın verdiği bilgiye göre, iki böbrek ve karaciğer bağışlandı. Böbreklerden bir tanesi donör olan merhumenin kız kardeşine nakledilirken diğer iki organ ise sıra bekleyen hastalara ulaştırılarak nakil edildiği bilgisine ulaşıldı. Aile, organ bağışı konusunu diğer insanlara da örnek olması amacıyla saklama gereği duymadıklarını da açıkladılar.

Zeliha Kayhan’ın cenazesi ise 23 Mart Salı günü öğle saatlerinde Yeniyapan Köyünde bulunan aile mezarlığına defnedilirken, taziyesi Ziyarette Mahallesindeki baba evinde kabul edilmekte.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, merhume Zeliha Kayhan’a Allah’tan rahmet, acılı günlerinde başkalarının hayatını da önemseyerek organ nakli kararı veren Kayhan ailesine de başsağlığı diliyoruz. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Celal Aydın vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.