Zabıtadan Gıda Denetimi: 3 Firmaya Ceza Kesildi

Kaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçemizdeki gıda işletmelerine yönelik sağlık, temizlik ve tüketim tarihi konularında denetim gerçekleştirildi.

31.12.2019
510
A+
A-

Yılbaşı alışverişlerinin yoğun olduğu bu dönemde yapılan denetimlerle halkın kandırılmaması ve hijyen kurallarını uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

İlçemizde market zincirleri de dahil olmak üzere kasaplar, kuruyemişçiler ile okul kantinlerine yapılan denetimlerde 3 ayrı markete tarihi geçmiş ürün satmaktan cezai işlem uygulanırken, son tüketim tarihi geçmiş olan gıda maddelerine ise imha edilmek üzere el konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zabıta Müdürü Salim Çoban; “Denetimlerimiz artarak devam edecektir. Özellikle halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren yerlerine denetimlerine önem veriyoruz. Bu konuda kimseye taviz vermiyoruz. Sağlığın şakası olmaz. Bütün işletmelerden sattıkları ürünlerin son kullanma tarihine dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev düşmektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarlı olurlarsa art niyetli kişilerin sayısı da azalacaktır,” dedi. / Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Taksici Münür vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.