Hizmet eziyete dönüşüyor

Kaman Belediyesi tarafından hazırlanan içme suyu borularının değiştirilmesi projesi halka eziyete dönüşmeye başladı.

15.07.2020
3.193
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve İller Bankası tarafından 2019 yılı Aralık ayında ihale edilen ve çalışmalarına Mart ayında başlanan 176 kilometrelik içme suyu borularının değiştirilmesi projesi, halka eziyete dönüşmeye başladı.

Henüz 54 kilometrelik kısmı tamamlanan içme suyu borularının değiştirilmesi çalışmaları kapsamında tüm ana arterlerdeki yollar bozulurken, çalışma sırasında sadece ana borular değiştirilmekte ve henüz abonelerin ev bağlantıları yapılmamakta.

Çalışmaların olduğu bölgelerde bozulan yollar toprak dolgu ile kapatılırken, köstebek yuvasına dönen yollar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşamakta, araçların ön takımları komple elden çıkmakta, trafik nedeniyle havalanan toz nedeniyle şu sıcak havalarda evlerde kapı ve pencereler açılamamakta.

Sosyal medyada sokak köpeklerinden sonra en çok şikâyet konusu olan toz ve çukur yollar Kaman’ın yeni gündem maddesini oluşturmaya başladı.

Kamanlılar içme suyu borularının değiştirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtirlerken, çalışma yapılan bölgelerin çoğunda doğalgaz çalışmalarının bittiğini belirterek; “Yöneticilerimiz daha iyisini bilirler ama çalışma yapılan yerlerde evlerin bağlantıları da tamamlanarak bir an önce yolların düzeltilmesini ve şimdilik tozdan, gelecekte ise çamurdan ve çukurlardan kurtulmak istiyoruz. Hizmet eziyete dönüşmesin, inşallah bir an önce mağduriyetimiz sona erer,” diyerek şikâyetlerini dile getirmekteler. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Timurhan’dan kaçak kıyma çekimi uyarısı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Yalçın Önal dedi ki:

    Memleketten iyi haberler

  2. Sedat DEMİR dedi ki:

    Ne hizmeti. Eziyet başlığı atmalıydınız. Bundan 30 yıl önce bu ilçenin alt yapısı dönemin Belediye Başkanı tarafından yapılmıştı. Yani böyle 20 bin nüfuslu bir ilçenin alt yapısı 30 seneye bir değişirmi.Yani söylemek bile istemiyorum ama rant rant rant senin gözün kör olsun.