Gölde Balık Ölümleri Korkutuyor

Kaman ilçemizde bulunan Çiftlikbala Göletinde yaşanan balık ölümleri halkta tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

09.07.2019
2.755
A+
A-

Kaman ilçemizde bulunan Çiftlikbala Göletinde yaşanan balık ölümleri halkta tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Resmi adı Çiftlikbala Göleti olan ve halk arasında Köm Gölü olarak bilinen sulama göletinde yaklaşık 3 gündür yaşanan balık ölümleri konusunda Gazetemiz Kaman Ak Haber, durumu telefonla Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğüne bildirdi. Telefonla görüştüğümüz yetkili konuyla ilgili olarak kendilerine hiçbir bilgi ulaşmadığını belirtirken, hemen bir uzman görevlendireceklerini belirtiler.

Aşağı Kömevleri ile Yukarı Çiftlik Köyü arasında bulunan ve son birkaç yıldır rehabilite edilmesi planlanan Çiftlikbala Göletine, Hazarkent Sitesinin atık suyundan, Darıözü Deresinden, Çağırkan ve Başköy Köyleri arazisinden gelen suların karıştığı bilinmekte.

Önce binlerce yavru balık su yüzüne vururken, ardından büyük balıklarda su yüzüne çıkmaya başladılar. Balık ölümleri konusunda Gazetemizi arayan çok sayıda vatandaş ise gölet etrafının tamamen tarım arazisi olduğu ve göletten ilaçlama için su alan çiftçilerin boş ilaç kutularını göletin üst kısmındaki dere kenarlarına attıkları gördüklerini belirtirlerken, balık ölümleri konusunda birçok fikir de ortaya atmaktalar.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak balık ölümlerinin incelenmesi ve sonucunun tedirginlikle bekleyen halkımızla paylaşılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Belediyesi 16 İşçiyi İşten Çıkardı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Sahir karaca dedi ki:

    Bizim hiç bir haberimiz yok yukarı çiftlik köyü nde oturuyorum.

    1. Göletin Köm tarafındaki Darıözü deresi ağzına bakarsanız görürsünüz milyonlarca yavru balık ölüsü. Yetkililer geldi inceleme yaptı. Resmi sonucu yayınlayacağız.