Kore Gazimiz İhsan Sarıkaya Vefat Etti

14.01.2020
617
A+
A-

Sarıömerli Köyünden 1930 doğumlu H.Osman ve Zeynep oğlu Gazi İhsan Sarıkaya, 1951 yılında Kore’ye gidip 12 ay savaşmış, 2 kere de yaralanmış ve 3 şeref madalyası ile taltif edilmiş gurur ve şeref timsali mağrur bir Türk Ordusu neferi olarak yaşamını Sarıömerli Köyünde sürdürüyordu.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak Kasım 2009 tarihinde yaptığımız röportajda o yılları ve savaş hatıralarını uzun uzun dinlediğimiz Gazi İhsan Amca, 2 eşinden 3’ü kız, 7’si erkek olmak üzere 10 çocuğu bulunuyor.

Röportajında, “Bu ülkenin onuru için sırtımda ağır makineli tüfekle Corvan Cephesi, Yıldız Tepe, Kum Kalesi, Nehir kıyılarında 12 ay savaştım. Sadece 1 ay hastanede yattım. Yara iyi oldu diye taburcu ettiler. Mermi kalçamda kalmış. 1953 yılında Ankara’da mermiyi çıkardılar. Kemiğimi kesip platin taktılar. Hayatımı yarım yamalak sürdürüyorum,” demişti.

TÖREN SARIÖMERLİ’DE

90 yaşında ikamet ettiği köyünde 14 Ocak 2020 tarihinde vefat eden Kore Gezimiz İhsan Sarıkaya için öğle namazını müteakip askeri tören düzenlendi. Köy meydanındaki törene Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ferhat Kuran ve askeri erkân, Kaman Emniyet Müdürü Fikri Serhad Çokaklı, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazimizin Türk Bayrağına sarılı naşı kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda köy mezarlığa kadar taşınarak dualarla toprağa verildi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında 1950-1953 yılları arasında yaşanan ve Birleşmiş Milletlerin (BM) kararı ile Güney Kore’nin yanında yer almak üzere 5 Bin 90 askerden oluşan bir Tugay gönderen ülkemiz bu savaşta 741 şehit vermiş ve 2 Binden fazla askerimiz ise gazi olmuştu.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak Gazimiz İhsan Sarıkaya amcaya Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Osman Hoca vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.