Esnaf ve Tüccar’a İndirimli Elektrik

Kaman TSO ve Kırşehir EOB, MEPAŞ ile 1 Yıllık İndirimli Enerji Protokolü İmzaladı

18.02.2020
613
A+
A-

Kaman’da aylık 150 Liranın üzerinde elektrik parası ödeyen Kaman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Kaman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO) üyeleri talep etmeleri durumunda MEPAŞ’tan elektriği 1 yıl süre ile düşük ve sabit fiyattan alabilecek.

Kaman TSO ile Meram Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (MEPAŞ) arasında yapılan protokolle odaya kayıtlı üyeler işyerlerinde kullandıkları elektriği 12 ay boyunca indirimli ve sabit fiyattan ödeyecekler.

TSO tarafından üyelerine gönderilen mesajda; “1 Nisan 2020 ila 31 Mart 2021 tarihleri arasında 12 aylık dönem boyunca MEPAŞ ile sözleşme yapan tüketicilere aktif enerji birim fiyatı olarak 0,47 TL/kwh sabit fiyattan elektrik tedarik edecektir.
İlgili üyelerimiz 27 Şubat 2020 ve 28 Şubat 2020 tarihlerinde Oda Kayıt Sicil Sureti ile Kaman MEPAŞ müşteri hizmetleri merkezine başvuru yapıp Serbest Tüketici Sözleşmelerini imzalayarak indirimli elektrikten faydalanmaya başlayabileceklerdir,” denildi.

Ayrıca, MEPAŞ ve Kırşehir Esnaf Odaları Birliği (EOB) arasında yapılan protokolle de Kaman Esnaf ve Sanatkârlar Odasına (ESO) kayıtlı esnaf ve sanatkârlarda aynı tarih ve şartlarda MEPAŞ ile sözleşme yaparak indirimli tarifeden yararlanabilecekleri açıklandı.

Öte yandan, odalardan yapılan açıklamada aylık 150 TL ve üzeri fatura ödeyenler için geçerli olduğu belirtilmese bile MEPAŞ’tan edindiğimiz bilgiye göre; indirimli tarifeden yaralanmak isteyen abonelerin en az yıllık 1800 TL yani aylık 150 TL ve üzeri elektrik faturası ödemesi gerekmekte. Ayrıca, oda üyelerinin kayıtlı oldukları odalardan almak zorunda oldukları Oda Kayıt Belgesi için TSO’ya 20 TL, ESO’ya ise 30 TL ödeyecekler. Oda Kayıt Belgesi alabilmek için ise esnaf ve tüccarın bağlı olduğu odaya borcunun bulunmaması gerekmekte.

Şuanda yasal vergiler hariç 0,72 TL/kwh civarında olan elektrik birim fiyatı, sözleşme yapılmasının ardından 1 yıl geçerli olmak üzere 0,47 TL/kwh fiyattan ödenecek. Protokol, yüksek elektrik faturası ödeyen esnaf ve tüccar için ise cazip avantajlar sunmakta. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  23 Nisan’ı coşku ile kutladık
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.