İlk hasat Ebeyit’te yapıldı

Kaman’da hububat ürünlerinden Arpa’nın hasadı geçtiğimiz hafta sonu Savcılı Ebeyit Köyü, Kekilliali Köyü ve Irmak Bucağında başladı.

17.06.2020
1.473
A+
A-

Kaman’da hububat ürünlerinden Arpa’nın hasadı geçtiğimiz hafta sonu Savcılı Ebeyit Köyü, Kekilliali Köyü ve Irmak Bucağında başladı. Çiftçilerimizin heyecanla bekledikleri, alın terlerinin karşılığını görecekleri hasat mevsimi arpaların biçilmesiyle başladı.

Arpa hasadının önümüzdeki haftalarda tamamlanması beklenirken, çiftçilerimiz buğday ile nohut hasadını ise arpa hasadının tamamlanmasının hemen ardından 10’ar gün arayla hasat olgunluğuna gelmesini beklemekte.

Kaman’da başlayan ilk hububat hasadını yerinde takip eden Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, verim ve fiyat konusunda açıklamada bulundu. Gökalp açıklamasında, “İlk edindiğimiz bilgilere göre hasat yapılan köylerimizde Arpa’da dekar başına verim ortalama 300 ila 350 kilogram arasında gerçekleşmektedir. Bu da demek oluyor ki bu sene verim inşallah bol olacaktır. Fakat satılan Arpa ürünün yel çalmasından ve sıcaklığın aniden artmasından dolayı halk diliyle kilo dövmediği, zayıf olduğu belirlenmiştir. Öte yandan, TMO alım fiyatları ise ton başına başfiyat olarak Arpa’da Bin 275 TL, Buğday’da Bin 425 TL ve Nohut’ta 3 Bin 350 TL olarak açıklanmıştı,” dedi.

Kaman’da lisanlı depoculuk faaliyeti henüz başlamadığı için TMO’nun ne zaman hububat alacağı henüz netleşmezken, ilçemizdeki zahireci esnafının da alım için hazırlıklara başladığı öğrenildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlk hububat hasadı yapıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.