Ustalarımızdan Yaşar Ersan, İzmir’de sobadan zehirlendi

Kamanlı Abdal Aşiretinden Kemancı Yaşar Ersan, kışı geçirmek için gittiği İzmir’de karbondioksit gazı zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

25.11.2020
961
A+
A-

Kamanlı Abdal Aşiretinden Kemancı Yaşar Ersan, kışı geçirmek için gittiği İzmir’de karbondioksit gazı zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Salgın nedeniyle düğünlerin kısıtlanması sonucu geçimlerini sağlayabilmek amacıyla İzmir’e göçen ve Karabağlar ilçesi Şehitler Mahallesinde ikamet eden Abdal Aşireti üyeleri arasında yer alan Zurnacı Yaşar’ın amcasının oğlu Zurnacı Uğur Altış’tan aldığımız bilgiye göre; 1948 doğumlu merhum Yaşar Ersan 22 Kasım Pazar günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında sobaya odun atarak yatmış. Bir süre sonra evde bulunan 1973 doğumlu oğlu Erhan Ersan odadaki dumanı fark ederek babasını uyandırmış ve üst katta oturan kardeşinden yardım istemiş. Kemancı Yaşar usta, evden dışarıya çıkarıldıktan kısa bir süre sonra olduğu yere yığılarak yaşamını kaybetmiş.

Olay yerine çağrılan 112 ekipleri tarafından öldüğü belirlenen Yaşar Ersan’nın cenazesi morga kaldırılırken, aynı evde sobadan sızan karbondioksit gazına maruz kalan Erhan Ersan ise ambulansla kaldırıldığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

Kemancı Yaşar Ersan ustanın cenazesi ise yapılan otopsinin ardından maddi imkânsızlıklar ve pandemi dolayısıyla 23 Kasım Pazartesi günü İzmir Bornova’da kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan mezarlığa defnedildi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, 4 oğlan ve 1 kız babası olan merhum Kemancı Yaşar Ersan ustaya Allah’tan rahmet, kendi hallerinde yaşayıp Kamanlıların en mutlu günlerinde hep yanlarında bulunan Abdal Aşiretine başsağlığı diliyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Adıgüzel Ailesinin Acı Günü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.