Kırşehir Basını BİK Toplantısında bir araya geldi

Toplantıya Gazetemiz Kaman Ak Haber’in sahibi Muzaffer Aktürk ile birlikte Kırşehir gazetelerinin sahipleri de katıldı

21.09.2022
446
A+
A-

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından görev alanında bulanan gazetelerin sahipleri ve temsilcilerinin katılımıyla Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Samsun, Trabzon, Van, Diyarbakır, Malatya, Adana ve İstanbul’da bölge toplantıları organize edilmeye başladı.

Ülke genelini kapsayacak Gazete Sahipleri ve Temsilcileri Bölge Toplantılarında basının gelişimi, mevzuat düzenlemeleri, dijital dönüşüm süreçleri, kurumsal iş birliklerinin güçlendirilmesi konuları ele alınmakta.

15 Eylül 2022 Perşembe günü Ankara’da bir otelde düzenlenen bölge toplantısında Kırşehir ilimizdeki gazete sahipleri ve temsilcilerinin yanı sıra Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Yozgat ve Zonguldak illerinden gelen 87 gazetenin sahip ve temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya Gazetemiz Kaman Ak Haber’in sahibi Muzaffer Aktürk ile birlikte Kırşehir gazetelerinin sahipleri de katıldı.

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç başkanlığında; Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, birim müdürleri ve şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, “Gazetelerimizi yaşatma mücadelemiz kararlılıkla sürecek” dedi.

Basın Kanunu’nda değişiklik öngören teklifin ekim ayı içinde Meclis Genel Kurulu’na gelmesinin beklendiğine işaret eden Genel Müdür Erkılınç, icra ilanlarını zorunlu kılan ve internet haber sitelerini süreli yayın sayan düzenlemenin kabul edilmemesi halinde gazeteleri zor günlerin beklediğini söyledi.

Yazılı basın sektöründe 33 bini aşkın kişinin istihdam edildiğini, gazeteler ile Basın İlan Kurumu’nun bir anlamda iş ortağı olduğunu aktaran Erkılınç, “Bir gerçeği görmemiz gerekiyor. Bundan 10 yıl önce yıllık tirajı 2 milyar olan gazetelerimiz bugün en iyimser ifadeyle 700 milyon satıyor. Ortalama gazete sayfa sayısı 8, gelip ‘6 sayfa olsun’ diyorlar. Değme büyük gazetelerimiz 16 sayfayı zor basıyor, ‘12 sayfa çıksak ne olur’ diye soruyorlar. Asgari 3 kişi çalıştırmak zorunda olan gazete, 1 kişi ile gazete çıkarmayı teklif edebiliyor. Bir zamanlar üç, dört tane ek çıkaran, sayfa sayfa ilan ve reklam yayınlayan gazetelerin durumu ortada. 50 adet, 100 adet satış şartı önerenler var. 4 milyonluk şehrin gazeteleri, ‘1.000 adet basalım’ diyor. Sen şimdi bu gazetenin tümünü bile satsan, yayınladığın ilanı arzu edilen ve amacını karşılayacak şekilde muhatabına ulaştırmış olacak mısın” diye sordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yusuf Başeğmez vefat etti

Toplantıda, internet yasasının gerekliliği konusunda da bilgilendirmede bulunan Erkılınç, konuşmasının ardından gazete sahipleri ve temsilcileri söz alarak görüşlerini ifade etti.

Toplantı, katılımcıların onuruna verilen öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen soru-cevap ve sohbet bölümü ile sona erdi. / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.