“Yaya Öncelikli Trafik” uygulaması başladı

Yaya Geçidi, Kavşak Giriş ve Çıkışlarında Yayalara Yol Vermeyen Sürücülere Ceza Yağacak. Trafikte Öncelik Yayaların Olacak.

12.02.2019
816
A+
A-

Yaya Geçidi, Kavşak Giriş ve Çıkışlarında Yayalara Yol Vermeyen Sürücülere Ceza Yağacak. Trafikte Öncelik Yayaların Olacak.

İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile ülke genelinde başlatılan ‘Yaya Öncelikli Trafik’ uygulaması Kaman’da da eşzamanlı olarak başlatıldı.


2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. Maddesinde yapılan bir değişiklikle “sürücüler, görevli bir kişi ya da ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkını vermek zorundadır,” hükmü getirilmişti.

Bu düzenlemeyle toplumda trafikte yaya önceliğine dair farkındalık oluşturmak için 2019 yılı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde eş zamanlı olarak farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi kararı alınmıştı.


Kaman’da da kampanya faaliyetlerinin başlatılması ve etkin bir farkındalık sağlanması için Kaman Kaymakamlığının himayesinde 6 Şubat Çarşamba günü Faik Güngör İlkokulu önündeki yaya geçidinde farkındalık etkinliği düzenlendi.

İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen programda konuşan Kaymakam Murat Girgin, “Trafik kazalarında her yıl yüzlerce yaya vatandaşımızı kaybettiğimiz için mevzuatta yeni getirilen düzenlemeleri ve trafikte önceliğin yayalarda olduğunu tüm sürücülerimize ve vatandaşlarımıza fark ettirmek için buradayız,” dedi.

Daha sonra öğrencilerle yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçen Kaymakam Girgin, trafik ekiplerinin broşür dağıtmak amacıyla durdurduğu şoförlere ve orada bulunan vatandaşlara yeni trafik düzenlemeleri hakkında bilgilendirdiği etkinliğin 2019 yılı boyunca da çeşitli faaliyetlerle devam edeceği öğrenildi. / İbrahim AKTÜRK 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Aşçı Mustafa Tan, yaşamına son verdi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.