3 aylar başladı

İslam âleminin heyecanla beklediği “Üç Aylar” 25 Şubat Salı günü başladı.

26.02.2020
547
A+
A-

İslam âlemince mübarek sayılan “3 aylar” başladı ve 25 Şubat Salı gününden itibaren Recep ayına girişmiş bulunuyoruz. Kameri aylar olan ve İslamiyet’te önem atfedilen Recep, Şaban ve Ramazan adlı üç aylar bugün başladı.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki Recep ayının ilk Cuma gecesi yani 27 Şubat Perşembe akşamı, üç ayların da müjdecisi Regaip Kandili olarak kutlanacak.

4 KANDİL BU AYLARDA

Recep ayının 26. gecesi olan 21 Mart Cumartesi akşamı Miraç Kandili, Şaban ayının 14. gecesi olan 7 Nisan Salı akşamı Berat Kandili ve Ramazan ayının 26. gecesi olan 19 Mayıs Salı gecesi ise Kadir Gecesi kutlanacak.

Arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar için Hz. Peygamber Efendimizin (sav) ”Recep, Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır” diye, ayrıca ”Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a yetiştir” diye dua ettiği rivayet edilir.

Üç ayların sonuncusu ve oruçla geçirilecek olan Ramazan ayı ise 24 Nisan 2020 Cuma günü başlayıp, 24 Mayıs 2020 Pazar günü Ramazan Bayramı ile sona erecek.

REGAİP KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ

Yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği Regaip Kandilinin ülkemize ve Kaman’ımıza hayırlar getirmesi temennisiyle tüm dost, müşteri ve okurlarımızın kandilini tebrik ederiz. / Sultan Aktürk

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hastanemize Kim(ler) Sahip Çıkacak?
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.