96.Yaşın Kutlu Olsun Türkiye’m

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kaman’da da Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

29.10.2019
458
A+
A-

Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde başlayan ve silah arkadaşları ile Türk Milletinin emperyalizme karşı yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

96. yıl kutlamaları, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı ana kutlamaları ise 29 Ekim Salı günü saat 09.30’da Kaymakam Şükrü Özcan hükümet konağında ilçemizdeki protokol üyeleri ile askeri erkânın tebriklerini kabulü ile başladı.

Tebriklerin kabulünün ardından saat 10.00’da İlçe Stadyumundaki kutlamalara geçildi. 96. yıl kutlamaları, Kaymakam Şükrü Özcan ve Belediye Başkanı Necati Çolak’ın öğrencilerin ve halkın bayramını tebrik etmelerinin ardından göndere çekilen şanlı bayramız eşliğinde okunan İstiklâl Marşımız ile başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir,” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz, diyen Kaymakam Şükrü Özcan, konuşmasında; “Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken yüce milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olmasının başlangıcı olmuştur. Bize düşen ise Aziz şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin büyük fedakârlıklarıyla kurduğu cumhuriyetimizin müdafaası ve muhafazasıdır ve bunun için muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum,” dedi.

Kutlama programı kapsamında Beden Eğitimi Öğretmeni Gülşen Şentürk ve Müzik Öğretmeni Barış Yüce eşliğinde hazırlanan Bando Takımının tören geçidi ve şeref tribününü selamlamasının ardından Şehit Bayram Kara Ortaokulu Öğrencisi Ece Nur Çelikkaya tarafından Atatürk ve Cumhuriyet isimli şiir okundu. İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Ay Yıldızlı Bayrağım adlı koro çalışmasını müteakip Faik Güngör İlkokulu öğrencilerinin Cumhuriyet Çocukları adlı gösterisi sergilendi. Kutlama programı, 60.Yıl Şehit Hüsnü Önkal İlkokulu öğrencisi Fatih Erdoğan’ın Bugün adlı şiiri okumasının ardından tekvando ve kick boks gösterileri ile sona erdi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şiir ve Ses Yarışması sahipleri belirlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.