98 kişi Kaman’da sabah içtiması yaptı

Mümtaz Boyacıoğlu
Mümtaz BOYACIOĞLU: Emekli öğretmen, Şair, Yazar ve Araştırmacı. Bu zamana kadar çok sayıda gazete ve dergide makaleleri yayınlandı. Kaman tarihi, kültürü ve yaşantısı üzerine çok fazla kaynak ve bilgiye sahip. Ülkemizdeki ilk Abdallar Derneği Kurucu Başkanı ve ilk defa Abdallar Festivalinin organize eden kişi. Yayınlanmış 4 adet kitabı mevcuttur.
03.08.2022
907
A+
A-

Hakkâri Şemdinli’de 1984-1985 yıllarında terörün ilk patlak verdiği dönemde askerlik görevini icra eden Subay, Astsubay, Erbaş ve Erler geleneksel buluşmalarının sonuncusunu 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ın ev sahipliğinde ve KIYŞAD Başkanı Ertuğrul Öcal’ın organizesi ile Kaman’da buluştular.

Hakkâri Şemdinli’de 1984-1985 yıllarında terörün ilk patlak verdiği dönemde askerlik görevini icra eden Subay, Astsubay, Erbaş ve Erler geleneksel buluşmalarının sonuncusunu 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ın ev sahipliğinde ve KIYŞAD Başkanı Ertuğrul Öcal’ın organizesi ile Kaman’da buluştular.

İlk önce Çorumlu Mehmet Eğri, asker arkadaşları ile buluşmayı, yakın arkadaşları ile konuşurlar. Bu öneri kabul görür. Sosyal medya üzerinden araştırma ve soruşturmaya başlanır. Kısa sürede aynı dönemde askerlik yapan arkadaşlarına ulaşan çekirdek kadro, buluşma tarihi ve yerini tespit ederler.

2016 yılında Sakarya Hendek’te 85 kadar kişi ile toplanarak askerlik anıları ile hasretlik giderir.

2018 yılında Ordu’da 150 kişi ile buluşurlar.

2019 yılında Beypazarı’nda 220 kişi ile buluştuktan sonra gelecek toplantının 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü Kaman’da yapılması kararlaştırılır.

Askerliğini Asteğmen olarak yapan Belediye Başkanımız Necati Çolak ile Çavuş olan Ertuğrul Öcal konuklarını en iyi şekilde karşılamak için hazırlıklara daha önceden başlarlar.

30 Temmuz 2022 Cumartesi günü sabahtan itibaren daha çok eşleri ve arabaları ile gelen konuklar sevgi ve coşkuyla karşılanırlar. Gelen konuklar ilk önce Kalehöyük Müze ve Japon bahçesini gezdikten sonra Dadaloğlu anıt mezar ve heykelini ziyaret ederler.

Akşam yemeği için Mustafa Erdoğan Parkı Kır Kafe Düğün Salonu’nda toplanan Şemdinli Askerlerinin buluşması Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında Sayın Öcal’ın günün anlam ve önemini ilişkin konuşmasının ardından beni kürsüye davet etti. Konuklara Kaman hakkında bilgi verdikten sonra Belediye Başkanımız Sayın Çolak da Asker Arkadaşlarına ve Komutanlarına hoş geldiniz diyerek bir konuşma yaptı.

Komutanlardan Ahmet Balçıklı ve Nurettin Ergün Beyler, Şemdinli anıları ile konukları duygulandırdılar. Plaket töreni sonrası, Şemdinli anılarını anlatan konuklar da o günlerin anlam ve önemi ile duygu dolu anlar yaşadılar, yaşattılar. Bazı misafirler ise askeri elbiselerini giyerek eski günleri yâd ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çiçekdağı Oyunu Türküsünün Hikâyesi

Sunucu Ertuğrul Öcal coşkulu konuşmaları ve şiirleri ile konukları bol alkışlarla eğlendirirken, hem de askerlik anılarına götürdü. Sahnede yerlerini alan ustalarımızdan üniversite mezunu sazcı Arif Ertürk ve ekibi de konuklarımıza coşkulu bir akşam yaşattılar.

Gece geç vakte kadar eğlenen Şemdinli kahramanları, sabah kahvaltısı sonrası 98 kişi ile Sabah İçtimasına katılıp önemli bir anıyı daha geride bırakarak gözyaşları ile ilçemizden ayrıldılar.

Bu tür kültür etkinlikleri, iletişim ve sosyal dayanışma gibi kalıcı etkiler bırakmaktadır. Bazı kurum ve kuruluşlar, dernekler, okul öğrencileri öğretmenler, akraba topluluklarının buluşması ile kültür etkinliklerini yaşayarak, hem kendi anılarını tazeleyerek, gelecek kuşaklara da önemli bir kültür mirası bırakıyorlar.

Şemdinli askerlerinin bu örnek buluşma ve askerlik anılarını yaşatmaları, önemli bir sosyal dayanışma örneğidir. Bu yıl Kaman’a gelerek bizleri onura etmişlerdir. İyi ki geldiler, hoş geldiler. Hoşça da gittiler. Güle güle gitsinler. Bir daha sefere daha da güçlenerek gelsinler.

Erinden subayına kadar Şemdinli askerlerimize sağlıklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

1 Ağustos 2022

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.