Kaman Belediyesi 16 İşçiyi İşten Çıkardı

16 İşçinin Atıldığı Kaman Belediyesine MHP İlçe Başkanı Uzunay’dan Cumhur İttifakı Uyarısı

17.07.2019
1.247
A+
A-

16 İşçinin Atıldığı Kaman Belediyesine MHP İlçe Başkanı Uzunay’dan Cumhur İttifakı Uyarısı

MHP, İşlerine Son Verilen Belediye Çalışanlarına Avukat Desteği Sağlayacak

-Belediyede kaç kişinin işine son verdiniz ve daha kaç kişiyi çıkartacaksınız?

-Belediyeyi devir aldıktan sonra kaç kişiyi işe aldınız ya da gayri resmi kaç kişiyi çalıştırıyorsunuz?

-Emekli insanlardan nasıl verim almayı düşünüyorsunuz?

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ın imzası ile 12 Temmuz 2019 Cuma günü öğleden sonra 16 işçinin “görevde verim düşüklüğü” gerekçe belirtilerek işlerine son verilmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kaman İlçe Başkanı tarafından kınama mesajı yayınlandı.

Gazetemize yazılı ve sözlü olarak açıklamalarda bulunan MHP İlçe Başkanı Yılmaz Uzunay, Cumhur İttifakı ve işlerine son verilen hemşerilerimize destek olacakları vurgusunu yaparak şunları söyledi:

“Kaman Belediyesinde asgari ücretle çalışan ve tek amaçları evlerine ekmek götürmek olan 5 kişi geçtiğimiz günlerde, 16 kişi ise hafta sonunda olmak üzere 21 kişinin işine son verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Her ne kadar işten çıkarılma nedeninin ‘verim düşüklüğü olarak’ belirtilmesine karşın asıl sebebin bu olmadığı bellidir. Bu kişilerin 31 Mart Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde işe alınması ve MHP’li oldukları gerekçesiyle işlerine son verildiği hemşerilerimiz tarafından bilinmekte ve ibretle izlenmektedir.

Yine, 31 Mart Seçimlerinin ardından Belediye önünde 3 Nisan Çarşamba günü düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Ak Partili Belediye Başkanı Necati Çolak, gönül belediyeciliğine vurgu yaptığı açıklamasında daha önce alınan işçilerle ilgili olarak ‘kimsenin ekmeği ile oynamayacağını’ söz verdiğini hatırlatarak bazı sorulara cevap vermelerini beklemekteyiz.

Örneğin;

Belediyede kaç kişinin işine son verdiniz ve daha kaç kişiyi çıkartacaksınız?

Belediyeyi devir aldıktan sonra kaç kişiyi işe aldınız ya da gayri resmi kaç kişiyi çalıştırıyorsunuz?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Komisyon Üyeleri Belirlendi

Emekli insanlardan nasıl verim almayı düşünüyorsunuz?

CUMHUR İTTİFAKI VURGUSU

İlimizde ve ilçemiz Kaman’da Cumhur İttifakı olarak seçime birlikte girmedikse de Cumhur İttifakı ortakları olarak birbirimize her zaman ihtiyacımız olacaktır. Yapılan bu işten çıkarmaların Cumhur İttifakı ruhuna aykırı olduğunun bilincinde olduğumuzu ve bu konuyu her platformda dile getireceğimizin bilinmesini isterim.

Genel Başkanımız Bilge Lider Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyin talimatları doğrultusunda MHP Kaman İlçe Teşkilatı olarak Cumhur İttifakının yanında olduğumuzu ve bu İttifaka zarar vermek isteyenlere fırsat vermeyeceğimizin bilinmesini kamuoyunun bilgilerine arz ederim.

AVUKAT DESTEĞİ

Ayrıca, belediyece işlerine son verilen kardeşlerimizin haklarının takibi konusunda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bu arkadaşlarımızın kanuni süreçlerini 27.Dönem Milletvekili adayımız olan hemşerimiz Avukat Aydın Akpınar’la birlikte takip edeceğiz.” / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.