Çağırkan’da Erik Ağacı Çiçek Açtı Üstüne Meyveye Durdu!

Çağırkan’da ikamet eden Tahsin Uçar adlı hemşerimizin evinin önündeki Erik Ağacı sonbahar mevsiminde çiçek açıp meyve vermeye başladı.

11.09.2019
555
A+
A-

Çağırkan Köyünde yaz meyvelerinden olan Erik ağacı çiçek açıp meyve vermeye başladı.

Çağırkan’da ikamet eden Tahsin Uçar adlı hemşerimizin evinin önündeki Erik Ağacı sonbahar mevsiminde çiçek açıp meyve vermeye başladı.

Aşı yapmak için kestiği ağacın sürgünlerinde çiçek açtığını gören Tahsin Uçar, bir haftadır takip ettiği ağaçta çiçeklerin meyveye döndüğünü hayretle izlediğini söyledi.

Meyvelerin nohut iriliğine ulaştığını belirten hemşerimiz, “62 yaşındayım bu zamana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Daha öncelerde bir mevsimde peş peşe meyve veren ağaçlar duymuştum ama sonbaharda ilk defa kendi gözümle şahit oldum,” dedi.

İlklim değişikliği nedeniyle mevsimlerin ve doğanın dengesizinin bozulduğunun en açık işaretlerinden sayılacak bu durum karşısında heyecanını gizleyemeyen hemşerimiz Tahsin Uçar, “Erik ağacım normalde Mart ayında çiçek açar ve Ağustos ortasında meyvesi hasat edilirdi. Artık ilkbaharı görmeden yaza, sonbaharı görmeden kışa giriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mali Müşavir Tezcan Atay vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.