Belediyenin 2021 Bütçesi 55 Milyon TL

Kaman Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Kasım Perşembe günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

11.11.2020
885
A+
A-

Kaman Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Kasım Perşembe günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleştirilen Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Necati Çolak’ın İzmir Depreminde yaşamını yitirenlere taziyede bulunması ve yaralılara geçmiş olsun temennisiyle başladı.

2 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2021 hazırlık bütçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2021 bütçesi konusunda Belediye Mali Hizmetler Müdürü Yalçın Budak tarafından Meclis Üyelerine bilgilendirme yapıldı. Belediyenin öngörülen 2021 bütçesinin 55 Milyon Lira olarak hesaplandığını belirten Budak, giderin ise 55 Milyon Lira olarak belirlendiğini ve personel giderlerinin yüzde 30’u aşmamasına dikkat edildiğini belirtti.

Gündemin ikinci maddesindeki imar değişikliği talebi ise vatandaşın talebini geri çekmesi nedeniyle iptal edildi.

Gündem dışı olarak Meclis Üyelerine yönelik bir bilgilendirme yapan Başkan Necati Çolak ise ilçemizdeki üst yapı çalışmalarına kaynak yaratmak için arsa üreterek satmayı planladıklarını açıkladı. Başkan Çolak konuşmasında; “İlçemiz Hacıpınar Mahallesinde 465 dönüm, Darıözü Mahallesinde 123 dönüm ve Müderris Mahallesinde 25 dönüm olmak üzere toplamda 613 dönüm mera alanını arsaya çevirerek Belediyemize gelir sağmak için satmak istiyoruz. Bunun içinde resmi süreci başlattık. Daha önceden almış olduğumuz 4 Milyon Liralık borçlanma yetkisinin 1 Milyon Lirasını bu iş için kullanmayı düşünüyoruz. Bu amaçla da bankalarla görüşmeye başladık. Arsa satışından elde edilecek olan para ile de üst yapı yapmayı düşünüyoruz,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Üniversiteliler taleplerini iletti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.