Kaman Adayları Bekliyor

31 Mart Yerel Seçimleri için takvim işlerken en çok ise Belediye Başkan Adaylarının isimleri merak edilmekte.

09.01.2024
5.001
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimleri için takvim işlerken en çok ise Belediye Başkan Adaylarının isimleri merak edilmekte.

Kaman’da Belediye Başkan Adayı ismini ilk açıklayan parti CHP oldu. 21 Aralık 2023 günü yapılan açıklama ile Erhan Talu resmen CHP’nin Belediye Başkan Adayı oldu. 2009-2019 tarihleri arasında iki dönem MHP’den Belediye Başkanlığı yapan Erhan Talu ilk açıklamasında; “Yarım kalan işlerimi tamamlamaya geliyorum. Genel Merkezimiz uygun gördü aday seçildik. Daha yaşanabilir Kaman için çalışmaya gayret göstereceğim,” ifadelerine yer verdi.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Cumhur ittifakını devam ettiren Ak Parti ve MHP’nin aday konusunda ne karar alacağı merakla beklenmekte. Ak Parti’den mevcut Belediye Başkanı Necati Çolak ile İl Genel Meclis Başkanı Emre Demirci Belediye Başkanlığı için Aday Adaylıklarını açıklarlarken, MHP’den ise mevcut Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, MHP önceki Dönem İlçe Başkanı Yılmaz Uzunay ile Belediye Meclis Üyesi Murat Kaya Aday Adaylıklarını açıklamışlardı.

Kaman’da hali hazırda başka bir siyasi partiden aday adayı Belediye Başkanlığı müracaatı yapmazken; Ak Parti ve MHP Genel Başkanlarının ittifak konusunda ne karar verecekleri merak konusu. Zira aylardır kamuoyunu meşgul eden hesaplara göre Kırşehir merkezde ittifak çatısı altında Ak Parti adayının desteklenmesinin kesinleşmesiyle birlikte en büyük ilçe olan Kaman’da ise MHP adayının desteklenmesi gerektiği görüşü yaygın olarak konuşulmakta. Bir diğer tarafta ise mevcut Belediye Başkanlığı Ak Parti’de olması ve en fazla oy potansiyeline sahip olması nedeniyle ittifakın Ak Parti çatısı altında olması gerektiği görüşü ağır basmakta.

Ak Parti ve MHP ittifakının hangi parti çatısı olacağı ve ittifak adayının kim olacağı konuşula dursun, sürecin uzamasını nedeniyle her iki partinin de kendi isimleri ve adayları ile ayrı ayrı seçime gideceği görüşü de ağır basmakta.

İL GENEL ADAYLARI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında yenilenecek olan İl Genel Meclisi Üyelikleri içinde partilerde aday adaylığı isimleri belirleme çalışmaları devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Vekil sayımız yeniden 2’ye düştü!

Kaman’dan seçilecek olan 3 İl Genel Meclisi Üyesi için edinebildiğimiz bilgilere göre şu ana kadar Ak Parti’den 5, CHP’den 4 ve MHP’den 1 isim aday adaylık müracaatlarını yapmış bulunmakta.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.