Belediyeyi İcraya verecekler

Kaman Belediyesi Mahkemeyi kazanan işçileri işlerine iade etmedi

02.09.2020
4.851
A+
A-

Kaman Belediyesi Mahkemeyi kazanan işçileri işlerine iade etmedi

31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde belediye başkanlığını Necati Çolak’ın kazanmasından sonra, bazı belediye işçileri çeşitli gerekçeler ileri sürülerek işten çıkarılmışlardı.

Bunun üzerine belediyeki işlerinden çıkarılan işçiler, işten çıkarılma sebeplerinin geçersiz olduğunu, siyasi sebeplerle işten çıkarıldıklarını, esasen işten çıkarılmalarının kendilerinin veya ailelerinin yeni belediye başkanını desteklemedikleri için işten çıkarıldıklarını söyleyerek, işten atılmalarının haksız olduğu iddiasıyla hemşerimiz Avukat Aydın Akpınar’a vekalet vererek dava açmışlardı.

Mahkeme, çıkarılan işçileri haklı buldu ve işçilerin Kaman Belediye’sindeki işlerine dönmelerine karar vermesine rağmen Kaman Belediyesi mahkeme kararlarını uygulamadı.

Konuyla ilgili olarak gazetemizi ziyaret eden işçiler; “Biz asgari ücrete muhtaç olan, işimize, devletimize, milletimize bağlı insanlarız. Belediyenin bizi işten çıkarma sebeplerinin haksız olduğu, bizi işten çıkarmak için kılıf hazırladıkları mahkeme kararlarıyla sabit olmuşken, Kaman Belediye yönetiminin bizim gibi gariban insanlara duyduğu husumetin halen de devam ettiğini üzülerek görüyoruz.

Kaman Belediye yönetiminin bize duyduğu husumetin artarak devam etmesi, seçimlerde kendilerini desteklemeyenlerin çok haklı olduklarını bir defa daha ortaya koydu.

Şimdi biz, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile ödenmeyen aylıklarımız için Kaman Belediyesi’ni icraya vermek zorunda kalacağız. Biz belediyemizi icraya vermek istemiyoruz, fakat ‘İşçinin hakkını alın teri kurumadan verin’ hadis-i şerifini dillerinden düşürmeyerek belediye seçimlerini kazananlar, bir buçuk yıldır bize besledikleri husumeti unutmadılar. Maaşlarımızı ve tazminatlarımızı ödemediler.

Mecburen Kaman Belediyesi’ni icraya vereceğiz. Ancak biz kendilerine kimseyi ötekileştirmeyin, kimseye kin ve husumet duymayın, makamlar gelir geçer, makamdaki görevleriniz bitince yine burada birlikte yaşayacağız. Yüz yüze bakacağız,  diyoruz,” dediler. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Savcılı Plajı tatil cenneti olacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.