Kaman Bayramı Gurbetçi Şenliği ile kutladı

Kaman Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen Gurbetçi Şenliği, Kurban Bayramının üçüncü günü gerçekleştirildi. Şenliğe Kaman’dan ve çevre şehirlerden binlerce kişi akın etti.

20.07.2022
974
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından ilki gerçekleştirilen Gurbetçi Şenliği, Kurban Bayramının üçüncü günü gerçekleştirildi. Şenliğe Kaman’dan ve çevre şehirlerden binlerce kişi akın etti.

Kaman Belediyesi’nin Kültür Bakanlığının katkılarıyla sosyal hayatı renklendirme ve ekonomik hayata canlılık katması amacıyla ilk kez düzenlediği ‘1. Kaman Gurbetçi Şenliği’ Kurban Bayramı’nın üçüncü günü olan 11 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 17.30’da Belediye Başkanı Necati Çolak’ın açış konuşmasıyla başladı.

ASFALT MÜJDESİ

Konuşmasında altyapı çalışmasının sonuna gelindiğini ve bu ay sonunda geçici kabulün yapılacağını belirten Başkan Çolak, “Kendi kaynaklarımızla kurduğumuz asfalt tesisimiz ile yollarımıza asfalt dökümü ve kaplama çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca, 3 Bin 600 metre uzunluğundaki Atatürk Caddesi, Prens Mikasa Caddesi ve bağlantı yollarımıza sıcak asfalt yapacağız. Bunu Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte planladık. İhalesi 20 Temmuz’da yapılacak. Bağlantı yollarımız ise 25 Aralık Caddesinden Çevre Yoluna kadar olan bölüm ile Şehit Keramettin Gök Caddesinin tamamı ve Millet Bahçesine giden Dadaloğlu Caddemiz olmak üzere sıcak asfalt olacak. Böylelikle Kaman’ımızın 100 yıllık altyapı sorununu da çözmüş olacağız,” diyerek yol müjdesini verdi. Başkan Çolak’tan sonra Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal ve Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından da birer selamlama konuşmaları yapıldı.

UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Davul Üstadı Âdem Göçer ile kardeşi Zurnacı Özdemir Göçer ve Kaşık ekibinin açılış gösterilerinin ardından, Genç Ustalarımızdan Özdemir Göçer’in oğlu Mert Göçer tarafından müzik ziyafeti verildi.

Konserin ilerleyen saatlerinde Cumhuriyet Meydanı son yılların en büyük kalabalığını toplarken, Kargınkızıközülü hemşerimiz Yener Gedik sahne aldı. Daha sonra Aysel Yakupoğlu ile coşkulu eğlence Grup Kolpa’nın sahne almasıyla birlikte doruğa ulaştı. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Devir Teslim Yapıldı, Yeni Bir Dönem Başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.