43.Turizm Haftası Kalehöyük’te Başlatıldı

Turizm Haftasının Açılışı İlçemizin Tanıtımını Sağlayan Kalehöyük’te Yapıldı

16.04.2019
575
A+
A-

Ülke genelinde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl Vali İbrahim Akın ve protokol üyelerinin katılımıyla Çağırkan Köyünde bulunan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde düzenlenen törenle başladı.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketliliğine katılımlarını sağlamak amacıyla bu yıl 43.sü gerçekleştirilecek olan Turizm Haftası’nın 15 Nisan 2019 Pazartesi günü Saat 10.30’da Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesinde yapılan açılışına Vali  İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, daire müdürleri, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura ve vatandaşlar katıldı.

Programda, turizmin bir ülkenin toplumsal ve ekonomik açıdan gelişmesini sağlayan en önemli faaliyetlerden birisi olduğunu dile getiren Vali İbrahim Akın, konuşmasında; “Ülkemiz, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri ile adeta bir turizm cennetidir. İnsanların farklı kültürleri tanıma isteğinin her geçen gün arttığı günümüzde, bizler de ülkemizin var olan bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeli, yapılacak etkili tanıtımlarla yurdumuza daha fazla turist çekmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Bu amaçla, turizm haftası kapsamında yapılan tanıtım ve etkinliklerle, toplumumuzda turizm konusunda farkındalık yaratılması, halkımızın turizm faaliyetlerine daha çok katılımının sağlanması ve iç turizmin canlandırılması hedeflenmektedir. Kapadokya’nın giriş kapısı niteliğinde olan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kırşehir ilimiz de ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisidir.

Tarih öncesi çağlara ışık tutan kazı alanları ve bu alanlardan çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği müzeleri, medreseleri, camileri, kervansarayları, yeraltı şehirleri, tarihi konakları, fikirleri ve eserleri ile gelecek çağları etkileyen ilim ve irfan önderleri,  milletimizin sosyal ve ekonomik hayatına yön veren Ahilik Teşkilatı, gönül telimizi titreten saz ve söz ustaları, UNESCO tarafından kendisine ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ unvanı verilen ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir, eskiden olduğu gibi günümüzde de bir kültür şehri olma özelliğini korumaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Üniversiteliler taleplerini iletti

Yine ilimiz, Hirfanlı Barajı ve Ramsar Sözleşmesi’ne dahil edilen Seyfe Gölü gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı termal kaplıcalarıyla da sağlık ve termal turizmdeki iddiasını ortaya koymaktadır. İlimiz turizmine büyük katkısı bulunan Kaman İlçemiz de Kalehöyük Kazı Alanı, Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Bahçesi, su sporlarının yapıldığı Hirfanlı Baraj Gölü ve gençlerin çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladığı Hirfanlı Gençlik Kampı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir.

Amacımız, ilimizin turizm alanındaki varlığını en üst seviyeye çıkarmaktır. 2019 yılının Japonya’da Türkiye yılı olması vesilesiyle ülkemize gelen Japon vatandaşlarını ilimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı da özellikle ifade etmek isterim. Bu duygularla, yurt genelinde yapılan Turizm Haftası programlarının sadece ilimizin değil ülkemizin sahip olduğu tüm zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılmasına vesile olacağına inanıyorum,” dedi.

Milletvekili Metin İlhan’da konuşmasında, “Köklü bir geçmişe ve her alanda olduğu gibi oldukça önemli bir birikime sahip olan Kırşehir’imiz Anadolu’nun ortasında azımsanmayacak kültürel ve tarihsel mirasa sahiptir. Bu bağlamda şehrimizin gerek tarihi birikimi gerekse de kültürel değerleri ile turizm alanında önemli bir potansiyeli bulunmaktadır. Turizmde en önemli yatırım tanıtıma yapılmalıdır. Bizler de geniş bir yelpazede tarihi bir birikime sahip olan şehrimizi turizmin her alanında tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Kırşehir’in tanıtımında ve kalkınmasında farkındalığı artırmalı, çeşitli etkinliklerle bu konuya katkılar sunmalıyız,” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Eyüp Temur’un da bir konuşma yaptığı program, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura’nın sunumu ile devam etti.

Program, müzik dinletisi, ustaların davul-zurna ve folklor gösterisinin ardından çarkta çömlek yapımının izlenmesi ile sona ererken, hafta boyunca il merkezinde de bazı etkinliklerin gerçekleştirileceği öğrenildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Düğünler başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.