Düğünler başladı

Koronavirüs nedeniyle ertelenen düğünler, 1 Temmuz itibariyle alınan bazı önlemler ile birlikte yeniden başladı.

08.07.2020
959
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ertelenen düğün törenleri uzun bir aradan sonra yeni normalleşme programının başladığı 1 Temmuz’da yeniden yapılmaya başladı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılmasına müsaade edilen düğünlere katılan misafirler ateş ölçümü ve dezenfektanla karşılandı.

Normalleşme süreciyle birlikte düğün sezonu sekteye uğrayan ilçemiz Kaman’da da düğünlerin tadı kaçtı. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri ile birlikte sürdürülmeye çalışılan düğünlere katılan misafirler tedirginlik yaşarken, Kaman düğünlerinin davullu-zurnalı âlemleri ile halay ve oyunlar tedbir ve yasaklar sebebiyle zevk vermez oldu.

Özel günlerimizin vazgeçilmesi Abdal Aşiretimizin tek geçim kaynağı olan çalgıcılık düğünlerin başlaması ile yeniden revaçta. Düğünlere hizmet veren salon ve park işletmecileri ile düğünlerin masa, sandalye ve çadır gibi hizmetlerini karşılayan esnaflarımız 3 aylık aranın ardından yeniden çalışmaya başladılar. Düğünlere kontrollü izin çıkmasının ardından gazetemiz baskı tesisi Aktürk Matbaasında da uygun fiyatlı ve bol çeşitli davetiye satışları devam etmekte.

Kaman’da normalle sürecinin ilk düğünü Ziyarettepesinde bulunan Beydağ Havuzbaşı Otel tesislerinde gerçekleştirildi. İşletmeci Serkan Dağ’ın düğün genelgesine uygun olarak yeniden düzenlediği mekânda davetliler kapıda ateş ölçümü ve dezenfektan ile sosyal mesafe ve maske kuralına uygun şekilde karşılandı. Kaman’ın vazgeçilmezlerinden biri olan ev düğünleri ise yine aynı genelge şartlarını yerine getirerek emniyet güçlerinden alacakları izin ve imzalayacakları taahhütname ile yapılmaya devam edecek. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hasretle beklenen kar geldi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.