Aleyna Çakır davasında yeni gelişmeler yaşandı

Kaman nüfusuna kayıtlı olan ve Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020 tarihinde Ankara Keçiören’deki evinde erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından ölü olarak bulunmuştu.

13.01.2021
1.417
A+
A-

Kaman nüfusuna kayıtlı olan ve Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 3 Haziran 2020 tarihinde Ankara Keçiören’deki evinde erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından ölü olarak bulunmuştu.

Liseyi bitirdikten sonra iş bularak Ankara’ya yerleşen ve 4 yıldır burada yaşayan Aleyna Çakır takma isimli Esme Esen’in asılarak öldüğü tespit edilmiş, cenazesi yapılan işlemlerinin ardından 5 Haziran tarihinde Kaman’da toprağa verilmişti.

Aleyna’nın cenazesi evinde erkek arkadaşı Ümitcan Uygun tarafından cansız şekilde bulunmuştu. Olayın öncesinde Ümitcan Uygun’un, Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler sosyal medyada yer almıştı. Konuyla ilgili Uygun gözaltına alınmış ancak sonrasında serbest bırakılmıştı.

O günden buyana kızının öldürüldüğünü iddia eden Baba Mehmet Esen, hem adli yollardan hem de televizyon kanallarında olayı anlatarak cinayet zanlısı olarak Ümitcan Uygun’un cezalandırılmasını istemekte.

ADLİ TIP RAPORUNA İSYAN ETTİ

Aleyna Çakır’ın öldürülmesinin ardından çıkan adli tıp raporuna isyan eden babası Mehmet Esen, çocuğunun ölümünün ardından aylar geçmesine rağmen halen DNA testi yapılmadığını ve çıkan rapor sonuçlarına inanmadığını belirtti.

Açıklanan Adli Tıp Raporunda Esen’in otopsisinde dış muayenesinde ası dışında vücudunda tespit edilen belirtilerin ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığı, iç muayenesinde kafatasında kırık, kafa içi kanama, iç kanama, beyin doku harabiyeti, iç organ ve büyük damar yaralanmasına rastlanılmadığı ifade edildi.

Çiftlikli Mahallesinde ikamet eden Baba Mehmet Esen ise kızının ölümünü cinayet olarak belirtip, “Kızımı işkenceyle öldürenler dışarıda. Kendilerini hükümete oy verdiğini savunarak bizlere gözdağı vermeye çalışıyorlar. Bu devlet benim de devletim. Adalet istiyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyorum, siz evlatlarınızın mezarından aldığınız toprağı cebinize alıp, bir mendil içinde kokladınız mı,” diyerek olayın aydınlatılmasını istedi.

UYGUN YENİDEN GÖZALTINDA

Ankara’da Sema Esen’in ölümü ile ilgili gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen videoların sosyal medyada yer alması üzerine 10 Ocak Pazar günü yeniden gözaltına alındı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman MYO’lu Öğrenci Yurtdışından Müftü Nikâhı için Kaman’a geldi

Uygun hakkında, ‘Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek’ suçundan tutuklandı. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.