Başkan OZAN İlimiz için Çalışmaya Hız Kesmeden Devam Ediyor!

İlimiz hayvancılığına yapmış olduğu katkı ve hizmetleriyle adından sıkça söz ettiren, üreticiler tarafından adı güvenle anılan Kırşehir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent OZAN Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldığı İl Birlik Başkanları Toplantısında Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat PAKDİL,

07.12.2022
617
A+
A-

İlimiz hayvancılığına yapmış olduğu katkı ve hizmetleriyle adından sıkça söz ettiren, üreticiler tarafından adı güvenle anılan Kırşehir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent OZAN Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldığı İl Birlik Başkanları Toplantısında Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat PAKDİL, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Recep SEMİZ, Hayvancılık Genel Müdürü Salih ÇELİK, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Ramazan KOÇAK, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Bekir ENGÜRÜLÜ, Islah Daire Başkanı Adem BÖLÜKBAŞI, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa KAYHAN, Bakanlık Bürokratları ile bir araya geldi. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerinin teknik ve idari konularının yanı sıra hayvancılık sektöründe yaşanan güncel sorunların değerlendirildiği toplantıda Başkan Bülent OZAN Sayın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ’ye ilimizdeki çalışmalar ve hayvancılık üzerinde yapılan hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ, ıslah çalışmalarında büyükbaşta verimliliği artırmayı hedeflediklerine işaret ederek Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerin, hayvan ıslahı konusunda Bakanlığın en önemli paydaşı ve yol arkadaşı olduğunu anlattı.

Islah konusunda yapılan çalışmalara ivme kazandırmak için verilen desteklerin kapsamının genişletildiğini vurgulayan KİRİŞÇİ Genomik Seleksiyon Projesi kapsamında izinli üretim merkezlerinde bulunan Siyah Alaca (Holsteın) ırkı boğaların testine başlandığına işaret ederek, Simental ırkında da Genomik Seleksiyon çalışmalarını başlattıklarını vurguladı.

Damızlık düve alım desteği kapsamında, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilen düveler için yüzde 50, diğer tedarik merkezlerinden temin edilen düvelere ise yüzde 40 hibe desteği sağlandığını hatırlatan KİRİŞCİ “Düve ithalatını en düşük seviyelere indireceğiz. Burada da en büyük görev Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerine düşmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Müftülüğüne Şükrü Safa atandı

KİRİŞCİ, “Hayvancılığın geliştirilmesi ve ıslaha yönelik faaliyetlerin desteklenmesi adına ülkemizde damızlık boğa yetiştirilmesine desteklerimizi artırdık. Yerli üretim sperma kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Döl Kontrolü Desteği kapsamında hayvan başına 50 TL olan desteği 100 TL’ye yükselttik. Hayvancılık işletmelerinin damızlık ihtiyacının karşılanması hususunda yerli kaynakların kullanılması bizim açımızdan önemli bir husustur. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliklerimizin yerli damızlık hayvan yetiştirilmesi ve tedariki konusunda aktif olması, yetiştiricilerimizin talepleri noktasında kuruluş amaçlarına uygun duruş ve hizmet üretmeleri hepimiz için önemli bir yaklaşım olacaktır.” dedi.

Verimli geçen programın ardından İl Birlik Başkanları bir araya gelerek illerindeki üreticilerin sorunları üzerine istişare toplantısı gerçekleştirildi. / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.