Gazeteciler günümüzü kutladılar

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazetemiz Kaman Ak Haber’e nezaket ziyaretleri gerçekleştirildi.

21.10.2023
827
A+
A-

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Gazetemiz Kaman Ak Haber’e nezaket ziyaretleri gerçekleştirildi.

Osmanlı döneminde yayınlanan ilk özel gazete olan Tercümân-ı Ahvâl’ın 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına istinaden her yıl 21 Ekim’de kutlanan Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Belediye Meclis Üyesi Aydın Karsavuran ve İl Genel Meclisi Başkanı Emre Demirci günümüzü kutlamak amacıyla gazetemize nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

Ayrı ayrı gerçekleştirilen ziyaretlerde İl Genel Meclisi Başkanı Demirci; “Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi basındır. Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir,” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Necati Çolak ise kutlama ziyaretleri öncesinde yayınladığı mesajında; “Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir.

Bu vesileyle; kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm basın mensuplarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum,” dedi.

TEŞEKKÜR

Ziyarette, Kaman’ımızın ve köylerimizin problemlerini ve eksiklerini konuşma ve değerlendirme fırsatı bulduk. Bu vesile ile yerel olarak zor şartlar ve kısıtlı imkânlar altında gazetecilik yapmaya çalışan bizleri unutmama nezaketinde bulunarak gazetemizi ziyaret eden ve sosyal medya üzerinden tebriklerini ileten okurlarımıza, dostlarımıza, siyasilerimiz ve yöneticilerimize ilgilerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Nice yüzyıllara
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.