Gökalp, çiftçi borçlarının ertelenmesini talep etti

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel banklara yapılacak olan borç ödemelerinin ertelenmesini talep etti…

05.08.2020
793
A+
A-

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile yaptığı video konferans görüşmesinde çiftçilerin ağustos ayı içerisinde Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel banklara yapacağı borç ödemelerinin ertelenmesini talep ettiğini söyledi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ülke genelindeki 765 Ziraat Odası Başkanlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği Temmuz ayı toplantısına katılan Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, “Kendi bölgemizden örnek verirsek ekim alanlarımız ağırlıklı olarak Arpa, Buğday ve Nohut’tan oluşmakta. Zamansız yağan yağmurlar, esen samyeli rüzgârları, gerçekleşen hastalıklar (cüce hastalığı ) ve aşırı sıcaklardan bitkilerimizin dane dolumu beklendiği kadar gerçekleşmedi. Hasat zamanı baktığımızda geçen yıllara göre yüzde 50 ve 70 oranlarında ürün kaybı gerçekleşti. Arpa ve Buğdayda dekar başına 150 ila 200 kilogram hasat elde edilirken Nohutta ise dekar başına 50 ila 80 kilogram olarak hasat gerçekleşti. Ayrıca ürün az olduğu gibi üreticilerimiz umduğu paraya da mahsulünü satamadı. Asıl sorun şimdi başlıyor. Çünkü çiftçilerimizin Ağustos ayı içinde Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatiflerine ve özel bankalara borçlarının ödeme zamanı geldi. Bu sebeplerden dolayı borçların ertelenmesi için desteğinizi talep ediyoruz,” dedi.

Doğal afetler hakkında bilgi paylaşımı ve öneriler hakkında görüştüklerini de belirten Gökalp, toplantıda Genel Başkan Bayraktarın 2020 yılının Tarım ve Hayvancılık için verimli ve elverişli geçmediğini dile getirdiğini ve çiftçilerimizin bu yıl beklentilerinin karşılanmadığını belirttiğini aktardı.

Gökalp, Genel Başkan Bayraktar’ın çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi ve anaparanın dört eşit parçaya bölünerek ödenmesi taleplerimizi Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye ilettiğini ve rapor hazırlanarak sunulduğunu söylediğini de aktardı. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  TMO’da ucuz yağ kuyruğu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.