Gurbetçi Şenliği 11 Temmuz’da

Konser Bölümünde Grup Kolpa, Aysel Yakupoğlu, Yener Gedik, Özdemir Göçer, Mert Göçer ile Adem Göçer ve Kaşık Ekibi Sahne Alacak.

06.07.2022
4.190
A+
A-

Kaman Belediyesinin sosyal hayatı renklendirme ve ekonomik hayata canlılık katması amacıyla ilk kez düzenleyeceği “Gurbetçi Şenliği” Kurban Bayramı’nın 3’üncü günü gerçekleştirilecek.

Yurt dışında bulunan çok sayıdaki Kamanlı hemşerimizin hem yaz tatili hem de bayram dolayısıyla ilçemize dönmesi nedeniyle onları onore etmek amacıyla ilk kez düzenlenecek olan şölenin adı “Kaman Gurbetçi Şenliği” olarak belirlendi.

11 Temmuz 2022 Pazartesi günü yani Kurban Bayramının 3’üncü günü tam gün olarak organize edilen şenlikte gün boyu yöresel ürünler stantları açılacak ve çocuklar için şişme oyun grupları kurulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Necati Çolak, “Gurbetçi Şenliği”ne tüm gurbetçileri ve aileleri ile Kaman halkını davet ettiklerini belirterek güzel bir gün geçirmeleri dilediklerini söyledi.

Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla saat 17.00’de başlayacak olan şenliğin konser bölümünde ise yerel sanatçılarımızdan UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü sahibi Davul Üstadı Âdem Göçer ile Kaşık ekibi, Ustalarımızdan Özdemir Göçer ve Mert Göçer, Kargınkızıközülü Yener Gedik’in yanı sıra Aysel Yakupoğlu ve Grup Kolpa sahne alacak.

ÇOLAK’TAN BAYRAM MESAJI

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, bu hafta sonu idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Çolak, mesajında; “Aziz milletimizin ve kıymetli hemşerilerimizin Mübarek Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, bayramın, ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam Âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ahmet Kaplan, Tirebolu’ya tayin oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.