Haftalık Korona Günlükleri (22 Nisan 2020)

Dikkat: Havalar Isınınca Büyük Şehirlerde Bunalanlar 17 Nisan Gecesinde Olduğu gibi Zirai Faaliyet Gerekçesi ile Kaman’a Kaçıyor! Halk Sağlığı ve Salgının Kontrol Altına Alınması için Büyükşehirlerden Kaman’a Geçici Girişler Engellenmelidir!

21.04.2020
800
A+
A-

Ülkemizde 11 Mart’ta görülen koronavirüs vakasının üzerinden tam 42 gün geçti. Bu süre içerisinde vaka sayısı 91 bini geçerken, yaşamını yitiren insanlarımızın sayısı da 2 Bin 140 rakamlarına ulaştı. İyileşenlerin sayısı ise 13 bini geçti.

Küresel felaket boyutuna ulaşan ve tüm dünyada çeşitli tedbirler alınan Koronavirüs nedeniyle ülkemizde de tam bir ay önce (21 Mart) alınan kararlarla birçok işyeri tedbir amaçlı olarak geçici süreyle kapatılmıştı. Buna paralel olarak iş hacimleri düşen çok sayıda işyeri, fabrika ve resmi kurum ise kısmi zamanlı çalışmaya geçmişti. Ülke ve insanlarımızın ekonomisini zorlamaya başlayan bu tedbirlerin bir an önce sona ermesi için alınan sıkı tedbirlere uyulmasının şart olduğu görülmekte.

BÜYÜKŞEHİRLERDEN KAÇIŞLARA DİKKAT!

Son iki hafta sonu Büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının hemen öncesinde Kaman ilçemizde olduğu gibi birçok küçük yerleşim yerlerine kaçışların olduğu görülmekte. Salgının yayılmasının önlenmesi için halkımızın bu durumları gördüklerinde yetkilileri uyarması toplum sağlığı açışından önem taşımakta. Sürekli olarak denetimlerini sürdüren emniyet güçlerinin yorulduğunun farkındayız ama özellikle bu hafta sonu 4 güne çıkarılan hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle Kaman ilçemiz gibi küçük yerleşim yerlerine daha fazla giriş yapılacağı yönünde duyumlarımız bulunmaktadır.

17 Nisan Cuma akşamı mesai bitiminden sonra özellikle Ankara’da ikamet eden çok sayıda Kamanlı hemşerimiz zirai faaliyet gerekçesi ile konvoylar halinde ilçemize giriş yaptılar. Bu yaşanan anlık göç faaliyetleri konusunda yetkilileri 4 günlük yasağın başlayacağız bu gün itibarıyla biraz daha sıkı denetim yapmaya davet ediyoruz.

Halkımızdan da dışarıda bulunan aile bireyleri ve yakınlarını oldukları yerde kalmaları konusunda uyarmalarını önemle rica ediyoruz. Unutmayalım ki bu sıkıntılardan kurtulmak ve halk sağlığı açısından alınan tedbirlere uymamız en önemli görevlerimiz olmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Adliyesinde görev değişimi

Kaman’da Kaymakamlık, Belediye, Sağlık Çalışanları, Emniyet ve Jandarma ekipleri gerekli önlemler konusunda sıkı şekilde çalışmalarını sürdürürlerken, özellikle bir kısım halkın duyarsız davranışları nedeniyle olumsuz gelişmeler de yaşanmıyor değil.

İlçemizdeki ilk virüs vakası olan Ali Kaçar adlı hemşerimiz yaklaşık 11 gün sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederken, Kapaklı köyünün ardından bir de Yeni Mahalle’de bir bina karantinaya alındı. Geçtiğimiz haftadan bu zamana kadar Kaman ilçemizde ve Kırşehir ilimizde yaşanan korona olaylarına yönelik gelişmeleri bu haberimizde bulabilirsiniz.

İLK VAKAMIZ İLK KAYBIMIZ OLDU

Savcılı Ebeyit Köyü Kapaklı Mahallesinde ikamet eden 67 yaşındaki Ali Koçer, 7 Nisan’da pozitif çıkan Kovid-19 testinin ardından Kaman Devlet Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı. 8 Nisan’da ise ikamet ettiği 48 haneli Kapaklı Mahallesi karantina altına alınmıştı.

Kronik rahatsızlıkları da bulunan hemşerimiz Ali Kaçar, 18 Nisan Cumartesi günü saat 15.00 sularında vefat etti. Cenazesi aynı gün saat 20.00 sularında alınan güvenlik önlemleri eşliğinde Kapaklı Mahallesinde tabutuyla birlikte defnedildi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak hemşerimiz Ali Kaçar’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileriz.

KAPAKLININ KARANTİNASI BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK

Kaman ilçemizde görülen ilk vaka olan Ali Kaçar’ın yaşadığı Kapaklı Mahallesi 8 Nisan günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 14 gün süreyle karantina alınmış, giriş ve çıkışlar komple durdurulmuştu. Edinilen bilgiye göre, incelemeler sonucunda başka bir vaka tespit edilmeyen mahallenin durumunun bugün değerlendirileceği öğrenildi.

Öte yandan, Savcılı Ebeyit Köyü Muhtarı Abdullah Ata’da 14 gün boyunca karantinaya alınan Kapaklı Mahallesinde yaşayan insanların tüm ihtiyaçları tek başına karşılayarak bir alkışı hak etti.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak emeği ve çabaları için Muhtar Abdullah Ata’yı tebrik ediyor, köy halkına sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gökalp: “Acilen tarımda üretim seferberliği ilan edilmelidir!”

BİR BİNADA KARANTİNAYA ALINDI

Yeni Mahalle Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Duran Aslan Apartmanı, binada oturan 88 yaşındaki bir kadının beyin kanaması tanısıyla gittiği Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla karantinaya alındı. Polis tarafından giriş çıkışlara kapatılan binada yaşayan hemşerilerimizin ihtiyaçları ise Kaman Vefa Gurubu tarafından karşılanmakta.

POLİSLERE SİPERLİK DESTEĞİ

Milli Eğitim Bakanlığının “Kendi maskemi kendim yapıyorum” projesi kapsamında Kaman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından üretilen yüz koruyucu siperlikler Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Halil İman, “İlçemiz Hastanesinden sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün siperlikleri de Kaman BİLSEM’den. İhtiyaç duyulan her yerde varız. Allah devletimize ve kolluk güçlerimize güç kuvvet versin. Bizler zorunlu dışardayız lütfen sizler evinizde kalınız ve bu işi hafife almayınız. Unutmayınız ki bu virüs dünyaya 1 kişiden yayıldı. Kurallara uyalım uymayanları uyaralım,” çağrısında bulundu.

ŞANTİYE KARANTİNA

Kırşehir Cezaevi İnşaatında çalışan bazı işçilerde görülen rahatsızlıklar nedeniyle yapılan Kovid-19 testlerinin negatif çıkmasına rağmen bulguların virüsle uyuşması nedeniyle 16 Nisan’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina kararı alındı. İşçilerin bir bölümü şantiyede, bir kısmı ise okul yurdunda gözlem altında tutulmaya başladı.

KIRŞEHİR’DE ÖLÜM SAYISI 5’E YÜKSELDİ

Edinilen bilgilere göre Kırşehir genelinde Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Kırşehir’in ilk vakası olan Çadırlı Hacı Yusuf Köyünden Hasan Köysüren’in vefatının ardından Annesi Hayriye Köysüren’de yaşamını yitirmişti. Ölümlere Kaman ilçemizin ilk vakası olan Ali Kaçar’ın da eklenmesinin ardından ilimizde yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Kırşehir’de bir süredir Koronavirüs tedavisi gören Emekli Öğretmen Sabri Altuntaş 17 Nisan’da, Kırşehir’in tanınan ailelerinden Artukoğullarından Lütfü Artuk’un eşi 66 yaşındaki Aynur Bahçeci Artuk ise 19 Nisan’da tüm müdahalelere rağmen amansız virüse yenik düşerek hayatlarını kaybettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Talu ailesinin acı günü Gökberk vefat etti

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak vefat eden 5 hemşerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz.

ÇİÇEKDAĞI’NDA 1 KÖY VE 1 BİNA KARANTİNADA

Kaman ilçemize bağlı Kapaklı Köyünden sonra Çiçekdağı ilçemize bağlı Kabaklı Köyü’de karantina alındı.

16 Nisan tarihinde Çiçekdağı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından köyde ikamet eden bazı vatandaşlarda Kovid-19 vakasına rastlanılması nedeniyle Kabaklı Köyü karantina alındı.

Öte yandan, 20 Nisan tarihinde Çiçekdağı Yenice Mahallesi’nde bulunan binada yaşayan bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 2 katlı binada 14 günlük karantina tedbiri alındı.

İNGİLTERE’DEN GETİRİLEN 252 KİŞİ KIRŞEHİR’DE KARANTİNAYA ALINDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Nisan Cumartesi günü İngiltere’den getirilen 252 Türk vatandaşı Kırşehir ilimizde karantinaya alındı.

İngiltere’den Ankara Esenboğa Havalimanına uçakla getirilen 252 Türk vatandaşı, yapılan ön kontrollerinin ardından 11 otobüsle Kırşehir Bağbaşı Kampüsündeki Fatma Bacı Öğrenci Yurdunda tek kişilik odalara yerleştirildi.14 gün karantina altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları Kırşehir Valiliği tarafından karşılanacak.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 19 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Yurt dışında Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 342’ye yükseldiği belirtildi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.