Kaman-Kırşehir yolunda çok yüksek trafik kazası riski var

Kırşehir 27. dönem MHP Milletvekili Adayı Kamanlı Avukat hemşerimiz Aydın Akpınar tehlikeye işaret ederek ilgilileri göreve davet etti.

04.08.2021
1.116
A+
A-

Kırşehir 27. dönem MHP Milletvekili Adayı Kamanlı Avukat hemşerimiz Aydın Akpınar tehlikeye işaret ederek ilgilileri göreve davet etti.

Son günlerde yol bakım çalışmaları kapsamında bazı kesimlere serilen mıcır nedeniyle çok sayıda kaza yaşanması ve taş fırlatması nedeniyle cam kırılması ve kaporta bozulmaları gibi ekonomik zararlar meydana gelmesi sonucu bir çok hemşerimiz konu hakkında şikâyetçi olmaya başlamışlardı.

Avukat Aydın Akpınar da konuyla ilgili beyanında; “Kaman Kırşehir karayolunda asfalt üzerine atılan ve mıcır olarak bilinen malzeme yolda sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor. Özellikle Karakaya Köyü’nden itibaren Aydınlar Köyü civarı ve devamındaki yolda bu sebeple çok sayıda trafik kazası oluyor. Bu kazalarda şimdilik can kaybı yok. Ama Karayolları ve Kırşehir Valiliği’nin bu yolla ilgili duyarsızlığı devam ederse bu yolda da can kaybına neden olan kazalar kaçınılmaz olacaktır.

Ana yollardaki yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması Kırşehir Valiliği ile Karayollarının görevidir. Köy yollarındaki yol güvenliğinin sağlanması da Valiliğe bağlı özel idarenin görevidir. Bu yollarda mıcır dökümü ve bakımsızlık sebebiyle meydana gelen trafik kazalarında sürücünün kusurundan çok yol bakımını yapmayan kamu kurum ve kuruluşları kusurludur. Bir kaç uyarı levhasıyla bu tehlike önlenemez.

İllerde valiliklerin tüm bakanlıkları temsil ettiği dikkate alındığında, Kırşehir Valiliği’ni ana yollarda ve köy yollarında seyir güvenliğinin sağlanması için gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz. Biz hem bir hukukçu olarak hem de Kırşehirli bir vatandaş olarak konuya duyarlılık gösteriyor ve takip edeceğimizi bildiriyoruz,” dedi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 1087 Sayfa 1
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.