Kaman’ı fırtına vurdu

Meteorolojinin yaptığı uyarı gerçekleşti, Kaman’da şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi.

24.12.2019
485
A+
A-

Fırtına nedeniyle Kaman genelinde birçok konutun çatı aydınlatma kaplamaları ile kiremitleri uçtu, camlar kırıldı, ağaçlar ve tabelalar söküldü.

Henüz hizmete giren yeni belediye binasının alüminyum cephe kaplamaları kâğıt maket gibi yırtılarak soyulmaya başladı. Koparak sağ-sola savrulan parçalar tehlike yaratırken, zabıtanın olası tehlikeleri önlemek amacıyla yaya geçişine kapattığı yan yoldan vatandaşların tehlikeye aldırmadan geçmeleri ise hayretle karşılandı.

Pazartesi ve Salı günü etkili olan fırtına ve olumsuz hava şartları nedeniyle baca kaynaklı zehirlenme ve çatı uçması gibi tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını isteyen yetkililer, belediye hoparlöründen saat başı vatandaşları uyardılar.

Salı günü başlayan yağmurlu havanın ise yarın (Perşembe) akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bırakacağını belirten Meteoroloji, bugün içinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerde kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde Kaman ilçemiz için uyarıda bulundu. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çağırkan’da Erik Ağacı Çiçek Açtı Üstüne Meyveye Durdu!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.