Kırşehir ülkede ilk defa 1’inci sıraya yerleşti O’da Vaka Artış Oranında

Geçtiğimiz haftaya göre vaka artış oranı en fazla il olan Kırşehir ilimiz ve özelinde Kaman ilçemiz bu vesileyle kötü talihini yenerek başka konularda da ülke genelinde nice birinciliklere ulaşır.

09.03.2022
730
A+
A-

Demokrasi gazisi Kırşehir ilimiz yaşadığı sahipsizlik ve bozkırın garipliğinin ardından ilk kez ülke genelinde birinci sıraya yerleşti, oda salgın nedeniyle. Geçtiğimiz haftaya göre vaka artış oranı en fazla il olan Kırşehir ilimiz ve özelinde Kaman ilçemiz bu vesileyle kötü talihini yenerek başka konularda da ülke genelinde nice birinciliklere ulaşır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısının en çok artış yaşandığı illeri sıralarken, Kırşehir bu kez ilk sırada yer aldı. 5-11 ve 12-18 Şubat tarihlerinde açıklanan vaka sayısı artışında ilk 10 il arasında bulunan Kırşehir, 19-25 Şubat tarihleri arasında vaka artış oranının en fazla olduğu il olurken, 100 Bindeki vaka yoğunluğunun nüfusa oranıyla Amasya’dan sonra en fazla vaka sayısıyla da ikinci il konumunda bulunmakta.

Bakan Koca, her 100 Bin kişide görülen vaka sayılarına ilişkin açıkladığı tabloya göre bir önceki hafta 100 Binde Bin 206,86 vakanın görüldüğü Kırşehir’de bu rakam 19-25 Şubat tarihleri arasında 100 Binde Bin 476,06 olarak gerçekleşti. Kırşehir ayrıca vaka sayısı artış oranına göre ilk sırada yer aldı. Koca’nın açıkladığı listeye göre vaka artışı oranının en fazla yaşandığı 10 il sırasıyla; Kırşehir, Aksaray, Eskişehir, Bolu, Bilecik, Ardahan, Sivas, Ankara, Isparta ve İstanbul oldu. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Düğünler bugünden itibaren serbest
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.