Kurancılı Haside (Höşmerim) Festivali Gerçekleştirildi

Geleneksel Kurancılı 1. Kültür Sanat ve Haside Festivali hafta sonunda gerçekleştirildi.

11.09.2019
587
A+
A-

Geleneksel Kurancılı 1. Kültür Sanat ve Haside Festivali hafta sonunda gerçekleştirildi.

Kaman ilçemizin tek kasaba belediyesi olarak kalan Kurancılı Belediyesi ile Kurancılı Kasabası Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği “Geleneksel Kurancılı 1. Kültür Sanat ve Haside Festivali” hafta sonunda gerçekleştirildi.

8 Eylül 2019 Pazar günü saat 14.00’de Şehit Ayhan Keleş İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen Festivale Vali İbrahim Akın, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, Kurancılı Kasabası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Tekeş, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Vali Akın, “Festivallerin amacı beldede ya da belde dışında yaşayan vatandaşlarımızı bir araya getirmektir. Festivallerin bir başka amacı da beldelerin gelenek ve göreneklerini, kaybolmaya yüz tutmuş değerlerini gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmaktır. Festivaller, düzenlendiği yörenin kendine has kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmak adına da çok önemli etkinliklerdir. İşte, bugün de bu nedenlerden dolayı Kurancılı Kültür Sanat ve Haside Festivali düzenleniyor. Festivale dışarıdan katılan hemşerilerimiz burada hem eş, dost, akrabalarıyla hem de memleketleriyle hasret giderme fırsatı bulacaklar. Bu vesileyle, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Milletvekili Mustafa Kendirli de konuşmasında, “Böylesine güzel bir günde Kurancılı’da festivalde olmaktan son derece memnunuz. Yöresel bir kültürümüz, değerimiz olan hasideyi ön plana çıkarma adına düzenlenen bu festivalde emeği geçenleri kutluyorum. Haside, çocukluğumuzdan beri yediğimiz, Kırşehir’e özgü bir geleneğimizdir. Düzenlenen bu festival ile birlikte şehrimize özgü bu lezzeti tüm ülkemize tanıtma amacındayız. Bu festivallerin en önemli özelliği de hemşerileri aynı gün aynı yerde buluşturma özelliği. Bu festivallerin devam etmesi en büyük temennimiz,” sözlerine yer verdi.

Milletvekili Metin İlhan ise, “Festivaller, bizleri bir araya getiren, beraberce vakit geçirmemizi sağlayan güzel organizasyonlardır. İlimizin bazı ilçe ve beldelerinde çeşitli festivaller düzenlendi. Bu festivallerde daha önce bilmediğimiz, görmediğimiz değerlerimizi ve insanlarımızı tanıdık. Bu anlamda festivallerin önemi bir kez daha artmaktadır,” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Fener Alayı Düzenlendi

Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı ve Kurancılı Kasabası Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Tekeş de yaptıkları konuşmalarda, festivale katılan Vali Akın ile tüm protokol üyelerine ve festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Plaket Takdimi ve “En İyi Haside Yarışması”na katılan 10 kadın arasından ilk dörde girene para ödülleri verilirken, birinci seçilen Çiğdem Tekeli’ye 2 Bin TL para ödülü verildi.

Halk oyunları gösterisi ile devam festival programı, vatandaşlara haside tatlısının yanı sıra çeşitli ikramların yapılması, Neşet Abalıoğlu, Kadir Ay ve Ekrem Çelebi konserleri ve diğer etkinliklerle geç saatlere kadar devam etti. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.