Muhtarlar günü kutlu olsun

Demokrasinin ilk ayağını oluşturan mahalle ve köy Muhtarlarımız, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak günlerini kutladılar.

19.10.2023
793
A+
A-

Demokrasinin ilk ayağını oluşturan mahalle ve köy Muhtarlarımız, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak günlerini kutladılar.

Kaman’da görev yapan 11 ve Kurancılı’da görev yapan 4 Mahalle Muhtarı ile köylerimizde görev yapan 51 Köy Muhtarı, ülke genelinde olduğu gibi 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladılar.

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmekte. 19 Ekim 2015 yılında yayınlanan bir genelge ile kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle ilçemiz Kaman’da da Perşembe günü resmî tören düzenlendi.

Programa, Belediye Başkanı Necati Çolak, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, İl Genel Meclisi Üyesi Durdu Üngel ile İl Genel Meclisi Başkanı Emre Demirci, Ak Parti Kaman İlçe Başkanı Yakup Eğri, CHP İlçe Başkanı Zeynel Kangal, İlçe Özel İdare Müdürü Menderes Doğan, Daire Müdürleri ve Muhtarlarımız katıldı.

İlçe Özel İdare Müdürü Menderes Doğan başkanlığında Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Bor ve Çiftlikli Mahallesi Muhtarı İsmail Balbaşı tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşunu müteakip İstiklal Marşımızın okunması ile tören sona erdi.

ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİLER

Çelenk töreni sonrasında bir gurup muhtarımız Gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette çay eşliğinde ilçemizin sorunları ve Filistin’de yaşanan katliam ve insanlık suçu konusunda sohbet gerçekleştirildi.

Muhtarlarımız daha sonra Kaymakam Nurullah Kaya ve Belediye Başkanı Necati Çolak’ı ziyaret ettiler. Belediye ziyaretinde Başkan Çolak tarafından muhtarlarımıza Kaman Cevizi hediye edilerek günleri tebrik edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Etimesgut Kırşehirliler Derneği Ercan Altıntaş Başkanlığında kuruluyor
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.