Otobüs ücretlerine zam

Bugün yarından ucuz. Zamlar can yakmaya ve sıkmaya devam ediyor…

09.03.2022
2.398
A+
A-

Bugün yarından ucuz. Zamlar can yakmaya ve sıkmaya devam ediyor…

Brent petrolde yaşanan fiyat artışları Rusya-Ukrayna savaşıyla iyice körüklenmiş durumda. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak da akaryakıt fiyatları ardı ardına zamlanmakta. Akaryakıt harici gıda da yapılan KDV indirimi de boşa çıktı. Yemeklik sıvı yağ fiyatlarının takiben un, şeker ve temel gıda fiyatları da dörtnala vatandaşın üstüne gelmeye devam ediyor.

BUGÜN YARINDAN UCUZ

Son dönemde neredeyse her gün açıklanan akaryakıt zammında bu sefer ilginç bir gelişme yaşandı. Pazartesi gelen akaryakıt zammının ardından gazetemiz baskıya hazırlandığı Salı gecesi de bir zam daha geleceği ve zammın miktarı da konuşulmakta.

Sektör kaynaklarına dayandırılarak dillendirilen iddialara göre önceki gün motorinin litre fiyatına 1 lira 44 kuruş, benzine ise 57 kuruş gelen zamların ardından dün gece yarısı da motorine 2.34 kuruş, benzine de 1.12 kuruş zam geleceği söylenmekte. Zamlarla birlikte motorin 25 TL sınırına, benzin ise 24 TL sınırına dayanmış olacak. 2 günde toplam motorine 3.78 benzine ise 1.69 kuruş zam gelmiş olacak.

KAMAN-ANKARA 90 TL

Son fiyat artışlarıyla birlikte Ocak ayında 70 TL’ye çıkarılan Kaman-Ankara arası otobüs bilet fiyatı da 90 TL’ye yükseltildi. Özel araçla dahi 300 TL’yi aşan Kaman-Ankara arası yolculuk maliyeti tüm insanların belini bükerken otobüsçü esnafı da hem zamdan hem de yolcu azlığından muzdarip.

Otobüs fiyatlarının ardından Kaman-Kırıkkale arası dolmuş ücretleri de 40 TL’ye yükseltildi. Halen 25 TL olan Kaman-Kırşehir arası yolcu ücretlerine de kısa sürede zam yapılacağı konuşulmakta.

Öte yandan, Kaman’da taşımalı eğitim kapsamında yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçularda ihale bedelinin artık akaryakıtı dahi karşılamadığından dolayı fiyat artışı yapılmazsa taşımacılık işini bırakmayı düşündüklerini dile getirmekteler. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  TMO’da ucuz yağ kuyruğu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.