Regaip Kandilinizi Tebrik Ederiz.

Üç ayların habercisi ve 2021 yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 18 Şubat Perşembe akşamı kutlanacak.

17.02.2021
655
A+
A-

Üç ayların habercisi ve 2021 yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 18 Şubat Perşembe akşamı kutlanacak.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ayı ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ayı ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan Recep ayı miladi takvime göre 13 Şubat Cumartesi günü başladı.

Regaip veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Kökü “arzulamak, meyletmek” anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur’an’da geçmez.

Regaip Kandili doğrudan Kur’an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük önem verilerek kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Regaip kandilinde Allah’ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği Regaip Kandilinin ülkemize ve Kaman’ımıza hayırlar getirmesi temennisiyle tüm dost, müşteri ve okurlarımızın kandilini tebrik ederiz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Musa Gül’den bir başarı daha
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.