Telefon Dolandırıcılarına Dikkat!

Ömerhacılılı yaşlı çiftin kefen parasına göz koyan telefon dolandırıcısı yakayı ele verdi.

15.12.2021
804
A+
A-

Ömerhacılılı yaşlı çiftin kefen parasına göz koyan telefon dolandırıcısı yakayı ele verdi.

Ömerhacılı Köyümüzde geçtiğimiz hafta içinde yaşanan dolandırıcılık olayı yine gözlerin “telefon dolandırıcılarına” çevrilmesine neden oldu.

85 ve 82 yaşındaki Hilmi ve Kadın Seyfi çiftini ev telefonundan arayarak kendisini Karakol Komutanı Astsubay olarak tanıtan kimliği belirsiz şahıs, özel bilgileri ele geçirdiği yaşlı hemşerilerimizi kayıp ettikleri nüfus cüzdanı üzerinden ikna ederek eve gönderdiği S.M. adlı şahıs tarafından ellerinde bulunan altınlarını aldı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü 85 yaşındaki Hilmi Seyfi’yi ev telefonu ile arayan ve kendisini Astsubay olarak tanıtan telefon dolandırıcısı, hemşerimizin eski kimliğinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve onu bu durumdan kurtarması için yanına göndereceği S.M. isimli kişiye elindeki altın ve paralarını vermesini istedi.

Konuşma sürerken eve gelen S.M. adlı kişi, Hilmi ve eşi Kadın Seyfi’den 60 Bin TL değerindeki 66 gram bilezik, 9 çeyrek altın ve bir yüzük alıp 15 dakika sonra geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Hilmi Seyfi, altınları alan şahıs geri dönmeyince dolandırıldığını anlayıp Kaman İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak yardım istedi. Kırşehir İl Jandarma JASAT Timi, Kaman İlçe Jandarma ekipleri ve Kaman İlçe Emniyet Müdürlüğünün desteği ile yapılan arama ve teknik takip çalışmaları sonucu şüpheli S.B. 8 Aralık’ta Ankara Keçiören’de yakalandı. Suçunu itiraf eden S.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kırşehir E-Tipi cezaevine gönderildi. Tutuklanan S.M.’nin altınları teslim ettiğini öne sürdüğü diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ettiği öğrenildi.

Engelli olduğu öğrenilen 85 yaşındaki Hilmi Seyfi ve 82 yaşındaki Kadın Seyfi adlı mağdur hemşerilerimiz, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada ise; “Bizimle ilgili özel bilgileri söyleyince inandık. Kefen parası ve cenaze masrafları için elin işinde çalışarak biriktirdiğimiz paramızı ve altınlarımızı aldılar,” dediler. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Federasyondan Ceviz tüketin çağrısı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.