Voleybol takımımız çeyrek finale gidiyor

Antrenör Sultan Işık’ın çalıştırdığı Kırşehir Karması Voleybol Kız Takımı Grup İkinci oldu

23.03.2022
1.482
A+
A-

Antrenör Sultan Işık’ın çalıştırdığı Kırşehir Karması Voleybol Kız Takımı Grup İkinci oldu

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamında yer alan ve Kırıkkale’de gerçekleştirilen Voleybol Grup müsabakalarına Kırşehir’i temsilen katılan Kızlar Voleybol Takımımız gurupta ikinci olarak Adana’da oynanacak olan çeyrek finale katılmaya hak kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ile Spor Federasyonu Başkanlıkları işbirliğinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) kapsamında yer alan Voleybol Grup müsabakaları 18 – 20 Mart 2022 tarihleri arasında Kırıkkale’de gerçekleştirildi.

Kaman Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde Voleybol Antrenörü olarak görev yapmakta olan ve Kızıközü Spor Kulübü Derneği Kurucusu olan Sultan Işık tarafından çalıştırılan toplamda 28 sporcudan oluşan Anadolu Yıldızlar Ligi Kırşehir İl Karması Takımına Kaman’dan 9’u erkek ve 4’ü kız olmak üzere 13 sporcumuz katıldı.

Müsabakalara Kırşehir, Sivas, Yozgat, Ankara, Çankırı, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Konya ve Kırıkkale olmak üzere 11 ilden 147 erkek 148 kız olmak üzere toplamda 295 sporcu katılarak ter döktü.

Şehit Ramazan Akçadağ Spor Salonunda oynanan Voleybol karşılaşmalarına Kızıközü Spor Kulübü Derneği Sporcu Lisansı ile katılan Kırşehir Karması Kız Takımımız yaptığı 3 karşılaşmanın 2’sini kazanarak 17-19 Haziran tarihleri arasında Adana’da çeyrek final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Anadolu Yıldızlar Ligi’nin amacını grup ve deplasman maçlarına gidemeyen sporcuların milli takım ya da kulüp alt yapılarına kazandırılması olduğunun altını çizen Antrenör Sultan Işık, karşılaşmalardan önce yaptığı açıklamada; “Burada bulunan yetenekli sporcularımız müsabakalarda alt yapı koordinatörleri tarafından keşfedilerek gelişim kamplarına davet edilmektedirler. 2019 yılında ANALİG’e iki öğrenci ile katılmıştık. Bu öğrencilerimizden Arap Can Gökşin, Ziraat Bankası Spor Kulübü Alt Yapı Gelişim Kampına davet edildi. Bu kadromuzda da umut ve gelecek vaat eden sporcularımız bulunmakta. İnşallah Kaman’da voleybolu geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeşil Kamanspor lig lideri Ankara TKİ’yi ağırlayacak

Müsabakalar için 18 Mart Cuma sabahı Kaman’dan hareket eden Voleybol takımını Almina Cafe’de sabah kahvaltısında misafir eden Kaman Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Yakup Eğri, tüm Kaman adına takıma başarılar diledi. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.