Yurdagül ÖĞÜLMÜŞ KAYIŞÇI  

Mümtaz Boyacıoğlu
Mümtaz BOYACIOĞLU: Emekli öğretmen, Şair, Yazar ve Araştırmacı. Bu zamana kadar çok sayıda gazete ve dergide makaleleri yayınlandı. Kaman tarihi, kültürü ve yaşantısı üzerine çok fazla kaynak ve bilgiye sahip. Ülkemizdeki ilk Abdallar Derneği Kurucu Başkanı ve ilk defa Abdallar Festivalinin organize eden kişi. Yayınlanmış 4 adet kitabı mevcuttur.
24.08.2023
1.590
A+
A-

Yurdagül Öğülmüş Kayışçı’nın ilk deneme kitabı. Uzun zamandan beri okuma ve yazmaya devam eden Yurdagül, nihayet bilgi birikimlerini bir kitap haline getirmeye karar verir. Geç kalınmış bir karar ama ne zaman başlarsanız o bir ilktir. Geçte olsa iyi ki başlamış.

Kitap; Duyguların Dört Mevsimi

13,5 x 21cm boyutlarında

188 sayfa

Göl Kitap Yayınları / İSTANBUL

1. Basım Nisan 2023

30 Temmuz 2023 Pazar günü Kaman belediyesince 2. düzenlenen Kaman Gurbetçi Şenliğinde açılan kitap imza gününe belediyemiz kültür müdürlüğünce hemşerimiz yazar Yurdagül Öğülmüş Kayışçı’da çağrılır. Yeni ve ilk kitabı olan DUYGULARIN DÖRT MEVSİMİ kitabı ile katılan Öğülmüş, stant da hemşerileri ile buluşarak kitabını imzaladı.

Yurdagül Öğülmüş Kayışçı’nın ilk deneme kitabı.

Uzun zamandan beri okuma ve yazmaya devam eden Yurdagül, nihayet bilgi birikimlerini bir kitap haline getirmeye karar verir.

Geç kalınmış bir karar ama ne zaman başlarsanız o bir ilktir.

Geçte olsa iyi ki başlamış.

Kitabının önsözünde diyor ki; “Hayatın bize yaşattıklarını ve kattıklarını hazmederken, an geldi yüreğimiz kanadı, an geldi karanlıklarda boğulduk, an geldi huzura erdik.”

Arı bir dil ile akıcı ve anlamlı yaşam biçiminden kesitleri sanki yeniden yaşıyormuş gibi anlatır.

Sadece anlatmakla kalmayıp, okuyucuyu da, yaşadığı olayların içine çekerek beraber yaşıyor ve yaşatıyor.

Bu yaşam biçiminin kesitlerinde çocukluğunu, dönem, dönem yaşadıklarını, o tarihlerin kültürünü, sosyal yaşamını, acı tatlı yanlarını anlatırken okuyucu ile konuların içinde kaybolup gidiyor…

Yaşam içindeki iş birliklerini, komşuluk ilişkilerini, adet ve gelenekleri öyle içten anlatır k; Yazıyolu (Hacıaraplı) köyünden başlayıp, Kaman’dan Ankara’ya uzanan yolculuk bitmeyip İzmir’e kadar uzanarak yaşam biçimini ilmik, ilmik işler.

“Deli gönül derki, şu makarayı geriye doğru saralım, o günleri bir daha filim gibi izleyerek yaşayalım.”

Arı bir dil ile anlatımı, devrik cümlelerle süslemesi ise okuyucuyu kitabın içine sürüklemeye yetiyor.

Hacıaraplı’nın kızı Öğülmüş, bizi Kaman’dan alıp İzmir’e kadar götürdü.

Bütün emek ve çabalarına, özverili çalışmalarına bu kadar yazmak yetmiyor. Daha yeni konularla yeni yerler gezmek için yeni kitaplar bekliyoruz Yurdagül Öğülmüş Kayışçı’dan.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  98 kişi Kaman’da sabah içtiması yaptı

Bu bir çağrıdır;

Gönül neler istemiyor ki, Yurdagül Öğülmüş Kayışçı gibi keşke her mahalleden, her köyden en az bir veya birkaç kişi, yöresinin yaşam biçimini, köyünün geleneklerini, ağıtlarını, manilerini, yiğitliklerini, yarenliklerini yazarak kültürümüze katkılarını yazı ile anlatsa, bizlerde elimizde bulunacak bu kaynakları gelecek nesillere sunma mutluluğunu yaşarız diye düşünüyorum.

30 Temmuz – 7 Ağustos 2023

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Mustafa Topaloğlu dedi ki:

    Yurdagül Öğülmüş Kayışçı’yı candan kutluyorum. O da bizim gibi aynı yolun yolcusu. Emeğine sağlık Yurdagül Hanım’ın.
    Selam ve sevgiler.