4 Oy Pusulası Tek Zarfa Konulacak

Kaman’da Belediye Başkanlığı Seçimine 7 Parti Katılıyor

05.03.2019
575
A+
A-

Kaman’da Belediye Başkanlığı Seçimine 7 Parti Katılıyor

YSK’nın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri takvimine göre kesin aday listeleri 3 Mart itibarıyla ilçe seçim kurullarınca açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaman ilçemizde Belediye Başkanlığı için 7 siyasi parti aday gösterirken, Belediye Meclisi Üyeliği için 6 parti aday gösterdi. 10 parti ise İl Genel Meclisi Üyeliği için aday gösterdi. YSK tarafından Birleşik Oy Pusulalarının basımına başlandığı öğrenildi.

4 PUSULA TEK ZARF

31 Mart seçimlerinde Kaman merkezde seçmenler, YSK tarafından bastırılan 3 ayrı oy pusulası ile birlikte bir de muhtarlık oy pusulasından oluşan 4 ayrı oy pusulasını tek zarfa koyup, kurulacak olan tek sandığa atarak oy kullanacaklar.

YSK tarafından bastırılan MAVİ renkli oy pusulası Belediye Başkanlığı için, TURUNCU renkli oy pusulası İl Genel Meclisi Üyeliği için ve SARI renkli oy pusulası ise Belediye Meclisi Üyeliği için kullanılacak. Seçmenler bu oy pusulalarındaki partilerden istediklere adayın altındaki yuvarlak kısma TERCİH ya da EVET yazan mührü bastıktan sonra bir de seçmek istedikleri Mahalle Muhtarı adayının bastırdığı Muhtar Adayı ve İhtiyar Heyeti Üyelerinin ortaklaşa yazıldığı birleşik oy pusulasını da sandık kurullarınca verilecek tek zarfa koyarak sandığa atacaklar.

Kaman ilçemize bağlı köylerde ise seçmenler, İl Genel Meclisi Üyeliği için hazırlanan TURUNCU renkli oy pusulası ile seçmek istedikleri köy muhtarı adayının bastırdığı Muhtar Adayı ve İhtiyar Heyeti Üyelerinin ortaklaşa yazıldığı birleşik oy pusulasını tek zarfa koyarak oy kullanacaklar.

OY PUSULASI ŞEKİLLENDİ

İlçe Seçim Kurulunun açıkladığı resmi bilgilere göre, Kaman’da Belediye Başkanı adayı gösteren partilerin YSK’nın belirlediği sıraya göre MAVİ Oy Pusulasındaki sıralamaları ve adayların isimleri şöyle: Saadet Partisi İsa Dinçer, Bağımsız Türkiye Partisi İbrahim Gülmez, Türkiye Komünist Partisi Uğur Kayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Yaman, Adalet ve Kalkınma Partisi Necati Çolak, Milliyetçi Hareket Partisi Kenan Alvan ve İyi Parti Şuayip Ata.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Köylerimize 3 yılda 40 Milyon liralık yatırım

Belediye Meclisi Üyeliği için aday gösteren partiler; Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İyi Parti.

İl Genel Meclisi Üyeliği için aday gösteren partilerin isimleri ise şöyle: Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti ve Halkların Demokratik Partisi.

KURANCILI’DA DURUM

Tek kasaba belediyemiz olarak kalan Kurancılı’da ise Belediye Başkanlığı için Saadet Partisinden Mustafa Süleyman Ayaz, Adalet ve Kalkınma Partisinden Adem Bıcakcı, Milliyetçi Hareket Partisinden Erdoğan Tekeli ve İyi Partiden Hasmin Tekeş kesin aday olarak ilan edildi. Kurancılı’da yine aynı partiler tarafından Belediye Meclisi Üyeliği için de aday çıkarıldı.

MUHTAR PUSULALARINA DİKKAT!

Mahalle ve Köy Muhtarı adayları, kendi adları ve İhtiyar Heyeti Üyelerinin adlarının bulunduğu birleşik oy pusularını kendileri bastırarak sandık kurulunun gözetiminde oy kullanılacak olan kabinlere koyacaklar. Muhtar ve ihtiyar heyeti oy pusulası ayrı ayrı kâğıtlara yazılarak aynı zarfa atıldığında oy pusulaları geçersiz sayılacak. Yani zarftan yalnızca bir adet oy pusulası çıkmak zorundadır. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.