Ahi Evran’dan 4 Bin 290 öğrenci mezun oldu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden 2021-2022 Akademik yılında mezun olan 4 Bin 290 öğrenci için 11 Haziran 2022 Cumartesi günü mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

15.06.2022
688
A+
A-

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden 2021-2022 Akademik yılında mezun olan 4 Bin 290 öğrenci için 11 Haziran 2022 Cumartesi günü mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Üniversite stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine Vali H. Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, il protokolü, akademik personel ve mezun olan 4 Bin 290 öğrenci ile aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin alana giriş töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali Buhara, “Bugün, diploma almaya hak kazanan ve ülkemizi bir adım daha ileriye taşıyacaklarına inandığım kıymetli gençlerimizin mezuniyet sevincini hep birlikte yaşıyoruz,” dedi.

Üniversite eğitimini başarıyla tamamlayan tüm gençleri tebrik eden Vali Buhara, “Bildiğiniz gibi, eğitimin önemini hayatımızın her safhasında hissettiğimiz bir dönemde yaşıyoruz. Ülkemizin sahip olduğu en önemli değer olan gençlerimizin hayatlarının bundan sonraki döneminde topluma faydalı bireyler olarak çalışacaklarına inanıyorum. Kıymetli gençlerimiz, sizler, buradan elde ettiğiniz bilgi ve becerilerle yeni bir hayata atılacaksınız. Bu duygularla, sizleri bilgiyle donatarak mezun eden tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyor, yine sizleri yetiştirip bugünlere getiren sevgili annelerinizi, babalarınızı tebrik ediyorum. Siz değerli gençlerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum,” dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da konuşmasında, “Değerli öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra atılacağınız meslek hayatınızda en iyi şekilde uzmanlaşıp yoğun bir şekilde çalışarak milletimizin tarihi misyonuna katkı sunmak en önemli görevleriniz arasında olacaktır,” sözlerine yer verdi.

Bayrak-flama devir teslim töreninin ardından seneyi birincilikle bitiren Tıp Fakültesi öğrencisi Huriye Arıkan’ın konuşma yaptığı ve mezuniyet kütüğüne plaka çaktığı mezuniyet töreni, öğrencilerin Ahilik Yemini etmesi, Şed Kuşatma, dereceye giren öğrencilere Vali ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin ve mezuniyet belgelerinin verilmesi ve mezun olan öğrencilerin kep atması ile sona erdi. / Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Boyacıoğlu’ndan “Öğretmen ve Öğretmen Anıları” sunumu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.