Hamza Yiğit, LGS Türkiye birincileri arasında yer aldı

Aslen Kargınyeniceli olup Kaman’da ikamet eden Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu Müdürü Üzeyir Yiğit’in olu ve aynı okulun öğrencisi olan Hamza Yiğit, tam puan ile LGS Türkiye Birincisi oldu.

24.06.2023
2.521
A+
A-

Aslen Kargınyeniceli olup Kaman’da ikamet eden Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu Müdürü Üzeyir Yiğit’in olu ve aynı okulun öğrencisi olan Hamza Yiğit, tam puan ile LGS Türkiye Birincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023 Liselere Geçiş Sınav sonuçları açıklandı. 4 Haziran 2023’te yapılan LGS sınavında Türkiye birincisi olan 562 öğrenci arasında 8. Sınıf öğrencisi Kamanlı Hamza Yiğit’te yerini aldı.

2023 Merkezi Sınava katılan 1 Milyon 30 Bin 195 öğrenci arasından her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap veren öğrenci sayısı 562 kişi oldu. Bu birinciler arasında Kırşehir ilimizden 5 kişi yer alırken, Kaman ilçemizden ise sadece Hamza Yiğit, 500 tam puan alarak gururumuz oldu.

Hamza’nın başarısı ile gurur duyduğu belirten ilkokul öğretmeni Cengiz Kahraman, “Bu sene yapılan Lgs’de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan ilkokul öğrencim Hamza Yiğit’i bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bu başarının alınmasında başta öğrencimin ailesine ve emeği geçen bütün meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Gururumuz Hamza Yiğit’in babası Müdür Üzeyir Yiğit ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımında; “Kaman Şehit Bayram Kara Ortaokulu öğrencisi, aynı zamanda oğlum Hamza YİĞİT’i LGS sınavından almış olduğu 500 tam puan için tebrik ediyorum. Rabbim yolunu açık etsin inşallah.

Bu başarıda emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İMAN olmak üzere, sınıf öğretmeni ve Matematik öğretmeni Ebru KULAK’a, Türkçe öğretmeni İlker TER’e, Fen bilgisi öğretmeni Özkan DURMUŞ’a, İngilizce öğretmeni Ayşe GÜLER’e, İnkılap tarihi öğretmeni Serkan ÇELİK’e, Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Nuran KESKİN’e, sürekli olarak emeğini esirgemeyen ve özel olarak ilgilenen İngilizce öğretmeni (yeğenim) Murat BÖLÜKBAŞI’na ve yıllardır bu başarıların elde edilmesinde büyük emek veren tüm öğretmen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim,” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tarım Müdürlüğünden Çiftçilere Panel

Adaylar, Bakanlığın “http://meb.gov.tr” internet adresinden sınav sonuçlarını görebilecek. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran’da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz’da yapabilecek.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.