Ankara’da 2 Nolu Baro için başvuru yapıldı

An­ka­ra’da da ku­ru­la­cak olan yeni ba­ro­nun ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da Hemşerimiz Avu­kat Aydın Ak­pı­nar da bu­lu­nu­yor.

26.08.2020
1.064
A+
A-

An­ka­ra’da da ku­ru­la­cak olan yeni ba­ro­nun ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da Hemşerimiz Avu­kat Aydın Ak­pı­nar da bu­lu­nu­yor.

2 Nolu Ankara Barosunun kurucular kurulunda 2018 yılında yapılan genel seçimlerde MHP’nin Kırşehir Milletvekili adayı olan hemşerimiz Avukat Aydın Akpınar da yer aldı.

Kuruluşu yapılan baronun sözcüsü Kamanlı hemşerimiz Avukat Ali Aydın Akpınar, beyannameyi TBB’ye sunmadan önce Ulucanlar Cezaevi Müzesi Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Temmuz ayında yürürlüğe giren ve büyükşehirlerde çoklu baro sistemi oluşturulmasına izin veren yasa uyarınca 21 Ağustos 2020 Cuma günü Ankara’da ikinci bir baro açılması için resmi başvuruda bulunuldu. Yasanın meclisten geçmesinin ardından bu konudaki ilk adım İstanbul’da atılmıştı.

Ankara’da bir araya gelen bazı hukuk fakültesi öğrencileri, avukatlar, akademisyenler ve hukuk dernekleri ile birlikte ikinci baro için Türkiye Barolar Birliği’ne başvuran gurup adına Kamanlı hemşerimiz ve MHP 27.Dönem Kırşehir Milletvekili Adayı Avukat Ali Aydın Akpınar baro sözcüsü olarak açıklama yaptı.

Avukat Ali Aydın Akpınar, “‘Yeni bir baroya ihtiyaç var mı? Yeni bir baroya ihtiyacımız varsa neden var, sorularına cevap arayarak yola çıktık” diyerek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün avukatlık mesleğini yeniden ele alıp geleceğe taşımak için kurgulama, meslek, meslektaşlarımız, hukuk ve hukukçu adına büyük hayaller kurma zamanıdır. Bugün yeni şeyler söylemenin ve söylenenlerin arkasında durmanın zamanıdır. Bugün avukatlık mesleğine hak ettiği şekilde hizmet etmenin zamanıdır.” dedi.

Yeni düzenlemeyi meslek adına atılmış önemli bir adım olarak gördüklerini belirten Akpınar, bu kanunun si-yasal tartışmaların dışında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Akpınar, şöyle konuştu: “Bu yapısı ile mevcut baro yapısı avukatlığı engelliyor, avukatlığın önünü kapatıyor. Avukatlar mevcut yapıda savunmasızdır. En küçük bir şikâyette avukat meslektaşımız kendisini ağır ceza mahkemesinde buluyor. Bu durum hukuk üretimini, özgür ve bağımsız savunmayı engelliyor. Tüm aklımızı, tüm enerjimizi, tüm yeteneklerimizi kullanacağımız, tüm insan ve hukuk sevgimizi bir araya getireceğimiz bir sistem kurmalıyız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Başkan Çolak, Avukatlar gününü kutladı

Kuracakları baronun hukuk fakültelerinin müfredat programlarına katkı sunacağını, öğretim üyeleriyle diyalog içinde olacağını ve hukuk pratik dersleri oluşturarak hukuk eğitimine katkı sunacağını anlatan Akpınar, “Kuracağımız baro, gelişen ve değişen yasal mevzuat karşısında, meslek yaşına ve kıdeme bakılmaksızın meslek içi eğitimi sürekli ve zorunlu kılarak meslektaşlarımıza katkı sunacaktır,” ifadesini kullandı.

“YETERLİ SAYIYA ULAŞILDIĞINDA BARO TÜZEL KİŞİLİK KAZANACAK”

Ankara Barosuna kayıtlı tüm avukatları yeni baroya katılmaya davet eden Akpınar, şunları kaydetti:

“Ankara 2 Nolu Baroya mensup olmak isteyen meslektaşlarımız elektronik imzalarıyla girebilecekleri UHAP üzerinden kuruluş beyannamesini vermiş olacağımız baroya üye olmak istediklerini Türkiye Barolar Birliğine beyan edecekler ve Avukatlık Kanunu gereğince yeterli sayıya ulaşıldığında baro tüzel kişilik kazanacak ve Ankara 2 Nolu Baro faaliyetine hukuken ve fiilen başlayacaktır. Çıktığımız bu yolda meslektaşlarımızın bize büyük teveccüh göstereceğine, bizleri yalnız bırakmayacağına, birlikte yol yürüme konusunda gerekeni yapacaklarına olan inancımız tamdır. Tüm meslektaşlarımızı kendilerinin sahibi olacağı bu baroya destek olmaya davet ediyoruz.” / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.