Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı

Hacıpınar’da 465, Darıözü’nde 123 ve Müderris’de 25 dekar olmak üzere toplamda 613 dekar arsa satışa çıkarılacak.

30.03.2022
1.226
A+
A-

Hacıpınar’da 465, Darıözü’nde 123 ve Müderris’de 25 dekar olmak üzere toplamda 613 dekar arsa satışa çıkarılacak.

Kaman Belediye Meclisi 3 Mart tarihinde yaptığı Olağan Meclis Toplantısının ardından 3 hafta sonra arasa satışı yetkisi için Olağanüstü Toplantı gerçekleştirdi.

Kaman Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince 22 Mart 2022 Salı günü saat 16.00’da Belediye Başkanı Necati Çolak Başkanlığında, Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

2 Maddelik Olağanüstü Meclis Toplantısında; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınan arsaların imar planlarının onaylanması ile Kaman Belediyesinin alt yapı ve üst yapı yapım çalışmalarında kendi öz kaynaklarımızdan faydalanmak için arsa satışı konusunda yetkisi verilmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.

ÜRETİLEN ARSALAR SATILACAK

2020 yılında Belediye Başkanı Necati Çolak’ın üst yapı çalışmalarına kaynak sağlamak amacıyla Hacıpınar Mahallesinde 465 dekar, Darıözü Mahallesinde 123 dekar ve Müderris Mahallesinde 25 dekar olmak üzere toplamda 613 dekar (dönüm) mera alanını arsaya çevirme ve belediye gelir sağmak için satma projesi için resmi süreç başlatılmıştı.

Eylül 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen söz konusu 613 dekar arazi Kaman Belediyesine devredilmiş ve imar planında yapılan değişiklik ile bu arsalar Belediye muhacir alanı içerisine alınarak yapılaşmaya açılması kararlaştırılmış oldu.

Henüz resmi bir açıklama olmamasına karşın daha önce Başkan Necati Çolak’ın açıklamalarına dayanarak satışa çıkarılacak olan bu arsaların ağaçlandırma veya hobi bahçesi ya da konut alanı olarak satışa sunulması beklenmekte. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  14 Mayıs seçimleri için yarış başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.