Geleceğe Nefes Ol!

11’inci Ayın 11’inde Saat 11’i 11 Geçe 11 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak. Bu Kapsamda Kaman’da ise 14 Bin 900 Fidan Dikimi Gerçekleştirilecek.

06.11.2019
579
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak, yangınlarında zarar gören alanların ağaçlandırılma amacıyla ülke genelinde 81 ilde 11 Kasım 2019 Pazartesi günü Saat 11.11’de başlayacak olan “Geleceğe Nefes” adlı proje ile 3 saat içerisinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulması hedeflenmekte.

İl bazında planlanan ve il genelindeki ilçelerin de dahil edilmesiyle ülke genelinin tamamına yayılacak kampanya kapsamında Kırşehir ilimize 60 Bin ağaç fidanının dikilmesi hedeflenmiş, bu sayı içerisinde ise ilçemiz Kaman’a dikilecek olan fidan sayısı ise 14 Bin 900 adet olarak açıklanmış bulunmakta.

Kaman ilçemizde TOKİ ağaçlandırma alanı, Devederesi mevkii, Çal bölgesi, Hacıpınar Mahallesinde bulunan Üniversite ve KYK Yurdu binaları ve çöp döküm alanı etrafına dikilecek olan fidanlar için Kaman Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince fidan dikim çukurlarının açılması çalışmaları sürdürülmekte.

Ülke genelinde dikilecek olan 11 Milyon fidan içerisinde Ahlat, Alıç, Böğürtlen, Ateş Dikeni, Çoban Püskülü, Defne, Dut, Fıstık Çamı, Kuşburnu, Muşmula, Ihlamur, Kayın, Kestane, Meşe, Sedir, Zerdali ve Zeytin Ağaçları gibi meyve veren çeşitlerden ekonomik değeri olan türlere kadar geniş yelpazede orman alanları oluşturulması planlanmakta. Önümüzdeki süreçte meyve veremeye başlayacak olan bu ağaçlar sayesinde hem yaban hayatı gelişecek hem de etrafında yaşayan halkın geçimine katkı sağlanmış olacak. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hasretle beklenen kar geldi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.