İslamoğlu CNN’den Kaman’a Ders Niteliğinde Uyarı Yaptı!

Güven İslamoğlu, Kaman’da yabancı ceviz satışının kontrol altına alınmamasına ve alıcıların kandırılabileceğine vurgu yaptı.

24.12.2019
521
A+
A-

Yeşil Doğa adlı programıyla CNN Türk Televizyonunda milyonlara seslenen Güven İslamoğlu, “Meşhur Kaman Cevizi” başlığı ile Pazar gecesi yayınladığı programında Kaman’da yabancı ceviz satışının kontrol altına alınmamasına ve alıcıların kandırılabileceğine vurgu yaptı.

Yıllardır yaptığımız uyarılarda Kaman Cevizimizin adının kirletildiğini söylemememize karşın etkili ve kesin bir önlem alamayan yetkililer İslamoğlu’nun yayını ile inşallah sert önlemler almaya başlarlar.

Ülkemizde pek çok bölgede yetişen ceviz, en çok Kaman’da ünlü diyen televizyon yapımcısı İslamoğlu, “En iyisi bizde denen Kaman Cevizini yerinde görerek ceviz hasadına ve festivaline konuk olduk” diyerek başladığı program yayınında üreticilere konuk olarak ceviz hasadını, ceviz yetiştiriciliği zorluklarını ve pazarlanmasını konu etti.

Program’da İlçe Tarım Müdürü Behset Bulanık’la da konuşan ve Kaman’da cevizciliğin ulaştığı noktayı konu eden Güven İslamoğlu, Ceviz Derneği Başkanı Özkan Köysüren ile birlikte ceviz festivalindeki panayır alanında ceviz alıp satanlarla görüştü.

Kaman Cevizimizin ve festivalimizin geniş kitlelere ulaştırıldığı ve iyi bir tanıtım imkânı bulduğumuzu sandığımız programın yapımcısı İslamoğlu’ndan ders niteliğinde “yabancı ceviz satışı” uyarıları sık sık dile getirilerek “alıcıların kandırılması” gibi olumsuz bir dil kullanılması Kaman Cevizimizin ve Kaman ilçemizin itibarını zedeleyecek bir durum yarattı.

Ceviz Festivalinde dahi yabancı cevizlerin etiketsiz olarak yerli ceviz gibi satılmasını “sahtekârlık” olarak niteleyen İslamoğlu, panayır alanında satılan organik yerli cevizlerin ve diğer ürünlerin fiyatının ise oldukça ucuz olduğunu dile getirerek insanları Kaman ilçemizden alışverişe yönlendirmesi ise art niyetli olmayıp, Kaman’daki yetkilileri göreve davet ettiği olarak yorumluyoruz.

İnşallah, her konuda olduğumuz gibi Ceviz konusunda da Kaman ilçemiz sahipsiz kalmaz. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Cevizinde hasat başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.