İşten Çıkarılan 5 Kişi için İşe İade Kararı Verildi

Kaman Belediyesinde İşten Çıkarılan 5 Kişi için İşe İade Kararı Verildi

14.01.2020
549
A+
A-

Kaman Belediyesi Atatürk Bilgi Evinin kapatılarak çalışan 5 sözleşmeli personelin sözleşmelerinin tek taraflı fesh edilmesi ve asgari ücretle çalışan 16 kişinin ise “verim düşüklüğü” gerekçesi ile işten atılmalarının ardından yaşanan mahkeme sürecinde, Kaman Belediyesinden çıkarılan işçilerin geçersiz sebeplerle işten çıkarıldığına ve 5 kişinin işlerine iadesine karar verildi.

Bilindiği gibi Kaman, Mucur ve Çiçekdağı Belediyelerinde çalışan ve önceki Belediye Başkanları tarafından işe alınan bazı işçiler 31 Mart 2019 tarihindeki Belediye Başkanlığı seçimlerinin de yapıldığı yerel seçimlerin ardından işten çıkarılmışlar ve bu işçiler de işten haksız sebeplerle çıkarıldıklarını ileri sürerek işe iadelerine karar verilmesi için mahkemeye dava açmışlardı.

Kaman Belediyesinden çıkarılan işçiler adına Ankara’da bulunan Aydın Hukuk Bürosundan hemşerimiz Avukat Aydın Akpınar ve Avukat Ü. Mehmet Kaya tarafından açılan bu davalardan bir kısmı karara bağlandı ve mahkemece işçilerin geçersiz sebeplerle işten çıkarıldıklarının tespitiyle yeniden işlerine iadelerine ve belediye tarafından işe başlatılmamaları halinde belediyenin kendilerine tazminat ödemesine karar verildi.

Ancak belediyenin işten çıkardığı işçilerin yerine hemen yeni işçiler aldığı ve bu sebeple mahkeme kararını nasıl yerine getirecekleri ile bir kamu kurumu olan belediyenin işten çıkardığı işçilerle ilgili karar kesinleşmeden yeni işçi almasından doğan sorumluluğunun ne olacağı merak konusu oluyor. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Büyük Zaferin 97.yılı kutlu olsun
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.