Kadir Gecesi bu akşam. Ramazan Bayramı mübarek olsun…

Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. Bayram Namazı, Kaman merkezde saat 06.17’de kılınacak. Bu bayram 9 gün tatil olup olmadığı kabine toplantısı sonrasında açıklanmadı.

27.04.2022
643
A+
A-

Hatırlatma: Gazetemiz Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 4 Mayıs’ta bir seferlik yayınlanmayacaktır. Anlayışınız için tüm okurlarımız ve takipçilerimize şimdiden teşekkür ederiz.

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi, 27 Nisan 2022 Çarşamba gecesi (bu gece) kutlanacak.

Ramazan ayı içinde bulunan ve Kur’ân-ı Kerîm’de methedilen en kıymetli gece olan Kadir Gecesinde Kur’ân-ı Kerîm, Resûlullah’a bu gece inmeye başladı.

Bu gece Müslümanlar için büyük önem arz ediyor. Çünkü bu gecede kim Kadir Gecesi’ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah’tan bekleyerek ibadetle geçirirse geçmiş günahların bağışlanacağı emrolunuyor.

Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü başlayacak. Bayram Namazı, Kaman merkezde saat 06.17’de kılınacak. Bu bayram 9 gün tatil olup olmadığı kabine toplantısı sonrasında açıklanmadı.

Bayram arifesinin 1 Mayıs Pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bu bayram 2 Mayıs Pazartesi gününden 4 Mayıs Çarşamba gününe kadar devam edecek. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanacak.

Müslüman dünyası ile birlikte Ramazanı oruçlu geçiren halkımız mükâfat olarak Ramazan Bayramını kutlamaya hazırlanırken, çocuklar ise bayramın vazgeçilmezi olan şeker, çikolata ve harçlık için büyüklere koşacak.

Ramazan bayramının rahat ve huzur içerisinde kutlanması için yetkililer tarafından birçok tedbir alınırken, bayram hazırlıklarının en hummalısını yaşayanlar ise her zamanki gibi bayanlar oldu. Oruçlu halde bayram temizliğine girişen bayanlar bir yandan da geleneksel bayram kömbeleri, çörekleri ve tatlıları hazırlamaya başladılar.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak bu vesile ile tüm halkımızın Kadir Gecelerini tebrik eder, Ramazan Bayramlarını kutlarız. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ceviz Festivali yapılmayacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.